taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
marian vanghelie

Interceptari: Vanghelie se lauda ca poate face presiuni asupra lui Iohannis prin intermediul jurnalistului Rares Bogdan

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat.

Potrivit unor surse judiciare, informația apare în referatul prin care procurorii DNA solicită judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie.

(…) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declarații favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan, să exercite presiuni asupra președintelui țării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influența cercetările în prezenta cauză„, se arată în referat.

În acest sens, la dosar există o interceptare în care Vanghelie invocă numele lui Iohannis și al lui Rareș Bogdan, în cadrul unei convorbiri cu Mariana Carla Dinu.

Vanghelie Daniel Marian: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! și eu… Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre’ să recunosc: ‘Da, domne, a venit, ai venit să te sfătui cu mine’. Și dacă vrei… Da’ spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să… pentru că te sperii… că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o… Țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.
Dinu Mariana Carla: Am înțeles!„.

***

Dinu Mariana Carla: N-a venit?
Vanghelie Daniel Marian: Da’ te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la… mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc c… ăsta, da’ problema… am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți… discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu… Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibii! Spune-mi, nu ți-au zis să mă… vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! …(neinteligibil)… în, în tine stă, în tine stă pentru… Tu… dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva„.

***

Vanghelie Daniel Marian: Nu știu …(neinteligibil)… încredere în mine.
Dinu Mariana Carla: …(neinteligibil)… sunt speriată, nu mai știu.
Vanghelie Daniel Marian: Eu îți dau avocat, îți dau aia… mă ocup de tot. Dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă. Ei cred că pe bătăliile astea politice vor să ajungă la mine. … am o grămadă de relații, am tot. Dar dacă mai mă ia și pe mine și mă încurcă. Ai înțeles?
Dinu Mariana Carla: Am înțeles!
Vanghelie Daniel Marian: Eu pot să chem în seara asta, chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac… Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei …(neinteligibil-vorbește în șoaptă)…
Dinu Mariana Carla: Ok„.

Tot în referat apare faptul că Marian Vanghelie a acordat numeroase contracte din bani publici firmelor controlate de omul de afaceri Dumitru Marin, iar în schimb acesta i-a dat primarului, printre altele, două imobile noi în favoarea unei persoane apropiate lui Vanghelie, aceasta fiind Mariana Carla Dinu.

Rareș Bogdan: Îl voi da în judecată pe procurorul de caz care a menționat numele meu în referatul lui Vanghelie

Realizatorul TV Rareș Bogdan a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe procurorul care instrumentează dosarul în care este implicat Marian Vanghelie pentru că a menționat numele său în referatul DNA, prezentat în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Asistăm la un nou abuz, abuzul înfiorător al procurorilor. N-ar fi primul. Abuz al procurorului de caz în cazul Vanghelie, care încearcă să creeze o presiune suplimentară pe Înalta Curte prin introducerea numelui meu și al președintelui României în această ecuație. N-am nicio legătură cu această ecuație, președintele României nu are nici atât vreo legătură. (…) Nu știu ce zicea Vanghelie sau nu zicea Vanghelie, nu e treaba mea. Dar să mă introduci pe mine într-o ecuație ca asta spunând, făcând speculația că eu aș fi nu știu ce și dând înregistrarea în referatul prin care Marian Vanghelie este dus pentru judecată (…) mi se pare un abuz înfiorător. (…) Îl voi da în judecată pe procurorul de caz și cer acum (…) să fiu chemat la DNA să îl văd față în față pe acest individ. Eu vreau să stau față în față cu individul care m-a băgat în acest caz„, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Pe de altă parte, realizatorul TV a precizat că nu îl cunoaște „atât de bine” pe Klaus Iohannis și că nu se ocupă de construirea de majorități parlamentare.

Nu mă ocup de construirea de majorități parlamentare și, dacă în fiecare seară spun că Guvernul Ponta trebuie să plece, asta nu înseamnă că mă ocup de construirea de majorități ca să îl dea jos. (…) Cu Klaus Iohannis am vorbit ultima dată la telefon (…) pe 22 ianuarie. Deci din 22 ianuarie, ziua în care Klaus Iohannis a fost invitatul meu la „Jocuri de putere” (…), de atunci eu nu am mai vorbit cu Klaus Iohannis, președintele României, nici la telefon, nici față în față. (…) Eu nu îl cunosc atât de bine pe Klaus Iohannis. El a fost invitatul meu în nenumărate emisiuni pentru că îl știu de mult timp, de când era primar al Sibiului, și s-a creat impresia că eu am fost mai apropiat de dânsul pentru că l-am primit în emisiune. (…) Dar de aici până la a face astfel de speculație e prea mult„, a afirmat Rareș Bogdan.

Marian Vanghelie, arestat preventiv

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Decizia nu este definitivă.

Marian Vanghelie a fost deja ridicat și dus în arestul Poliției Capitalei.

În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte„, susține DNA.

‘Comisionul’ respectiv a fost plătit de către omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului Vanghelie) și a unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de către omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare a unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 S.R.L. (la care director general este inculpata Ciocan)„, declară DNA.

Anchetatorii au constatat că o parte a ‘comisionului’ a fost plătit prin cedarea a două imobile noi în favoarea unor persoane apropiate edilului.

Pentru garantarea plății ‘comisionului’ de 20% din valoarea contractelor publice, un om de afaceri a cedat controlul unei societăți comerciale unor apropiați ai inculpatului Vanghelie. Altă modalitate de plată a ‘comisionului de 20%’ a constat în achitarea de către societățile controlate de către aceeași persoană a cheltuielilor de renovare și amenajare a unor spații utilizate de către societatea controlată de Fashion Brand Management SRL”, precizează DNA.

Sursa citată subliniază că, în aceeași perioadă, Vanghelie și Mircea-Sorin Niculae au transferat sume de bani provenite din comiterea infracțiunilor de luare de mită, sub forma achiziționării de bunuri mobile și imobile și sub forma introducerii acestora în patrimoniul societăților comerciale controlate de cei doi, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora, informeaza Agerpres.

Totodată, cei doi au disimulat adevărata natură a provenienței cu privire la două imobile pretinse de către Vanghelie de la administratorul mai multor firme. Vanghelie a disimulat adevărata natură a provenienței a părților sociale la societatea Eurowest Imob Consulting SRL, părți sociale pretinse de acesta de la un om de afaceri„, mai precizează DNA.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns