taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
tehnofavorit bontida

Întâlnire cu partenerii și colaboratorii la Tehnofavorit Bonțida

În imediata vecinătate al  renumitului Castel  Banffy  din comuna Bonţida se găseşte una dintre cele mai cunoscute unităţi de producere a maşinilor şi utilajelor agricole din ţară,  Tehnofavorit.

La tradiţionala întâlnire cu partenerii şi colaboratorii, care a avut loc joi  la sediul din Bonțida, au participat reprezentanţii unităţilor de desfacere a tehnicii agricole din nu mai puţin de 20 de judeţe din ţară, începând cu Constanţa  (SC E-Agricultura SRL) până la Satu Mare (reprezentată de SC Agro Universal SRL Carei).

Prezentarea de la sală a fost deschisă de directorul general a societăţii‚  ing. Viorel  Haitău, care a urat bun venit celor 60 de oaspeţi. A urmat prezentarea ofertei tehnice, a maşinilor fitosanitare de către ing. Ştefan Şipoş, continuând cu prezentarea ofertei de duze de către conf. dr. ing. Ovidiu Ranta de la Universitatea de Ştiinţe Agricole  şi Medicină Veterinară  Cluj-Napoca. Dezbaterile din sală au fost finalizate cu oferta utilajelor pentru Depozite FNC-uri, Micro FNC-utilaje  pentru ferme zootehnice şi vegetale, prezentată de ing. Dumitru Pop.

În partea a doua a întâlnirii, participanţii au asistat la demonstraţia de pe teren cu  MET – 3000 R 24  şi ATOM – 1000,  prezentarea ofertei comerciale la Maşini fitosanitare de către ing. Dănuţ Pop şi conf. dr. ing Ovidiu Ranta. Apoi gazdele au trecut la demonstraţia în lucru cu instalaţia de tocat baloţi şi  moara MC -22M, în lucru instalaţie de granulat, prezentate de ing. Sorin Borşan.

La final a fost prezentată de către ing. Dumitru Pop oferta comercială pentru FNC-uri, depozite şi alte utilaje.

Invitaţii au avut ocazia să facă  cunoştinţă şi cu trei utilaje pentru industria alimentară.

Sunt binevenite aceste întâlniri anuale, care au  devenit schimburi de experienţă utile atât pentru producători, cât şi pentru partenerii de desfacere.

Tehnofavorit s-a înființat în 1995 pe structura fostei Stațiunii de Mașini Agricole și Tractoare. Are o largă deschidere spre piaţa din Vest, de-a lungul anilor dezvoltând parteneriatul cu firma Himel din Germania. Are relaţii comerciale cu parteneri din Germania, Italia, Spania, Danemarca, Franţa şi Ungaria.

Începând din  anul  2008 a participat cu regularitate la târgurile internaţionale pentru promovarea utilajelor agricole pe piaţele externe: Chişinău (Moldova), Budapesta (Ungaria), Novi Sad (Serbia), Debrecen (Ungaria), Bosnia Herţegovina etc.

Ani de-a rândul, a obţinut premii şi diplome în Topul Firmelor de profil, având o prezenţă de mare succes la fiecare ediţie la Indagra-Romexpo.

Unitatea produce atât pentru piaţa internă, cât şi pentru  cea externă maşini fitosanitare, echipamente de stropit, mori cu ciocane, cositori, greble cu două rotoare, depozite de furaje, silozuri de mare capacitate, alte maşini şi utilaje agricole şi piese de schimb.

Tehnologia, cheia succesului în agricultură, aceasta care este deviza după care se orientează în activitatera cotidiană cei peste 100 de angajaţi ai firmei din Bonţida, un adevărat lider pe piaţa maşinilor pentru tratamentele fitosanitare şi al FNC-urilor.

Tehnofavorit a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 11.878.940 lei și un profit de 117.000 lei. Rezultatele îi conferă 2,57 % din cota de piață la nivel național și de 50% la nivelul județului Cluj.

Szekely  Csaba

foto: arhiva / agropress.ro

sus(8)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?