taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
burlan instalator casa

Înșelăciunea cu reparații de jgheaburi și burlane, doi bărbați din Câmpia Turzii reținuți

pmp  muresan adrian alegeri locale gherla consilier 2020
Polițiștii au reținut doi bărbați. Aceștia sunt cercetați pentru înșelăciune, șantaj, distrugere și tentativă la înșelăciune. Faptele ar fi fost săvârșite în legătură cu lucrări de înlocuire a scocurilor, iar victime au fost cetățeni din comunele Gârbova și Pianu din județul Alba. La domiciliile persoanelor reținute au avut loc percheziții.

Marți, 8 septembrie 2020, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală din Sebeș – Alba au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi bărbați de 23 și 48 de ani, din Câmpia Turzii, care sunt cercetați pentru fapte de înșelăciune, amenințare, distrugere, șantaj și tentativă de înșelăciune, fapte săvârșite în luna mai 2020 și a căror victime sunt cetățeni din județul Alba.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, la data de 28 mai 2020, împreună cu alți trei bărbați, din Câmpia Turzii, s-ar fi prezentat la locuința unei familii din comuna Gârbova, căreia i-ar fi oferit servicii de schimbare a întregului sistem de colectare al apelor pluviale, contra sumei de 400 de lei. Ulterior, după ce au demontat vechiul sistem, ar fi revenit asupra prețului, cerând unul mult mai mare.

Proprietarii locuinței le-a cerut să oprească lucrarea și să părăsească locuința, moment în care cei cinci i-ar fi amenințat cu moartea, în cazul în care vor anunța poliția.

Prejudiciul reclamat de victimele infracțiunilor este de 1.000 de lei, constând în distrugerea sistemului de colectare a apelor pluviale și a unor elemente din componența acoperișului.

O altă faptă ar fi fost săvârșită la data de 30 mai 2020, în comuna Pianu.

De această dată, bărbații ar fi abordat o femeie de 63 de ani, pe care ar fi convins-o să înlocuiască sistemul de colectare a apei pluviale, convenind un preț de 200 de lei/metru. La finalizarea lucrării i-ar fi cerut 200 de euro/metru, motivând că aceasta a fost înțelegerea inițială.

Ar fi reușit, astfel, să o înșele pe femeie cu suma de 14.000 de lei.

În cursul zilei de 8 septembrie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, au efectuat două percheziții, în municipiul Câmpia Turzii, la domiciliile persoanelor vizate de anchetă.

În cursul zilei de 9 septembrie, cei doi bărbați reținuți vor fi prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activități infracționale precum și pentru depistarea celorlalte persoane împreună cu care ar fi săvârșit faptele.

Cazuri asemănătoare s-au produs și în zona Gherla. Mai multe persoane au reclamat că au fost înșelate de meșteri de ocazie, care s-au înțeles inițial la un preț pentru reparație, iar apoi l-au mărit. De cele mai multe ori, oamenii aflați în astfel de situații nu au încheiat contracte și nu au putut dovedi fapta, iar o parte dintre ei au trebuit să scoată sume mari de bani din buzunar pentru a scăpa de amenințarile reparatorilor.

foto: arhiva

Inşelatorii cu lucrări la jgheaburi şi burlane. Poliţiştii sunt copleşiţi de sesizări

 

sus(6)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns