taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
livada indicator vopsea negru

Indicatorul de la intrare în Livada vopsit cu negru, ce pedeapsă riscă autorul și alții care au făcut la fel

O persoană necunoscută a vopsit cu negru indicatorul de la intrarea în localitatea Livada dinspre Gherla, în comuna Iclod. Cazul a fost observat la sfârșitul săptămânii trecute de șoferii care au circulat prin zonă.

Indicatoarele puse la intrările și ieșirile din localități nu sunt puse acolo de dragul nimănui. Legea prevede amplasarea lor, iar scopul lor este multiplu, inclusiv acela de a fi de ajutor în situații de urgență.

Drumul respectiv, național și european, este în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care are obligația de a aigura semnalizarea corespunzătoare a localităților.

Pentru fapta sa, cel care a vopsit indicatorul, indiferent de motiv, ar putea primi cadou o pedeapsă de 2 ani închisoare. Potrivit Noului Cod Penal, „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Cazul nu este singular, după ce în urmă cu câțiva ani, au fost vopsite, tot cu negru, indicatoarele de la intrarea în Mintiu Gherlii.

foto: indicator vopsit la Mintiu Gherlii, 2016

mintiu gherlii bariera indicator

În țara nimănui, unde cei care comit astfel de fapte scapă nepedepsiți din lipsa de preocupare a autorităților, astfel de situații se vor petrece în continuare.

Nu e de mirare că la Gherla, de câțiva ani de zile, cineva cu spirit afacerist mai dezvoltat, a lipit zeci de abțibilduri cu denumirea unei firme pe indicatoarele din tot orașul: la intrare în oraș, în autogară, chiar și pe indicatoarele de parcare, printre blocuri. Nu s-a luat absolut nicio măsură. Așa că pentru alți afaceriști, care doresc să-și promoveze marfa pe indicatoarele publice, mai este loc liber!

indicator gherla pikowatt

foto principală primită de la Francisc

sus(0)jos(28)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns