taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj excavari excavator gherla dej cluj telefon
sectie votare telefon mobil fotografie poza alegeri europarlamentare 2014

Incidente electorale la alegerile europarlamentare in tara. Alegatori care au votat la mai multe sectii, mita electorala, votanti fotografiati cu telefonul mobil! VIDEO

În cele 10 ore de la momentul deschiderii urnelor, au fost sesizate 148 de evenimente la nivelul întregii țări. Dintre acestea, în urma verificărilor, 55 nu au fost confirmate, ceea ce reprezintă un procent de peste 37 la sută din totalul sesizărilor. In conferinta de presa de la sediul M.A.I. au fost expuse evenimentele inregistrate pana la ora 17.

Cele mai multe evenimente au fost sesizate în București – 26, Dâmbovița 16, Mehedinți 9, Dolj și Teleorman câte 8. Doresc să precizez că aceste sesizări sunt verificate punctual pentru a se stabili cu certitudine existența sau nu a aspectelor semnalate.

Cele mai multe au fost primite prin nr. de urgență 112, de la partidele politice și prin constatarea proprie a angajaților MAI.

Până la această oră, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 101 privesc încălcarea legislației electorale.

În alte 40 de situații sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea unor posibile infracțiuni. În cele mai multe cazuri este vorba de votarea de două sau mai multe ori.

Spre exemplu în județul Buzău se fac cercetări de către poliție față de o persoană care ar fi votat de două ori la secții diferite, iar în București se fac verificări față de o persoană care ar fi introdus în urnă două buletine de vot.

Referitor la sesizările de turism electoral, precizez că toate semnalările sunt verificate pentru a se stabili dacă este vorba de săvârșirea de infracțiuni. Reamintesc că persoana care votează de mai multe ori riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În jud. Gorj, polițiștii au întocmit dosar penal pentru coruperea alegătorilor după ce au fost sesizați că pe raza localității Baia de Fier o persoană a fost surprinsă oferind diverse bunuri alegătorilor.

Și tot în județul Gorj, polițiștii Secției Rurale Stoina cercetează un bărbat, pentru vot multiplu.

Au fost mai multe sesizări cu privire la continuarea propagandei electorale, inclusiv cazuri în care anumite persoane conduceau autoturisme pe care erau lipite afișe electorale. În urma verificărilor, persoanele găsite vinovate au fost sancționate contravențional.

De asemenea, în comuna Breznița Ocol din județul Mehedinți, un bărbat a fost sancționat contravențional după ce a sfătuit mai mulți alegători să voteze un anumit candidat. Tot în Mehedinți, în comuna Livezile, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane, îndrumă cetățenii în zona Secției de votare nr. 210 cum să voteze. Persoanele respective au fost sancționate contravențional.

În Ilfov, s-a facut o sesizare referitoare la faptul că reprezentanţi din partea unor ONG-uri însoţesc în cabina de votare persoanele ce îşi exercită dreptul la vot. La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul grupei operative a IPJ Ilfov care efectuează cercetări.

Totodată, în municipiul Alexandria, poliția a fost sesizată de către o persoană cu privire la faptul că a fost agresată de un cetăţean pe motiv că l-ar fi fotografiat cu telefonul mobil. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns