taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
vaccin covid congelator

Începe vaccinarea în învățământ, unde sunt centrele de vaccinare

La nivelul județului Cluj au fost stabilite nouă fluxuri de vaccinare Covid-19  pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar şi universitar din județ. Dintre acestea, la șase fluxuri se vaccinează cu serul AstraZeneca și la trei fluxuri cu Pfizer.

Fluxurile sunt stabilite în patru centre de vaccinare la nivelul municipiului Cluj-Napoca, după cum urmează:

Învățământ preuniversitar:

▫️ 2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”;

▫️ 2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Școala Generală „Iuliu Hațieganu“;

▫️ 2 fluxuri de vaccinare cu Pfizer → la Școala Gimnazială „Ion Creangă“.

Învățământ unbiversitar:

▫️ 2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca;

▫️ 1 flux de vaccinare cu Pfizer → la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Conform datelor transmise de la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, există 4.298 cadre didactice care nu s-au vaccinat încă şi care pot beneficia de aceste noi fluxuri.

Programările pentru vaccinare se stabilesc pe liste la nivelul fiecărei unități de învățământ, sunt centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar şi transmise către Direcția de Sănătate Publică, respectiv către centrele de vaccinare, în ceea ce privește învățământul preuniversitar. Procedura este similară şi pentru învățământul universitar, prin intermediul Universitații de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Programările pentru vaccinare s-a făcut de Inspectoratul Școlar, împreună cu unitățile școlare, în funcție de tipul instituției de învățământ, de scenariul de funcționare, de distanță etc.

Vineri, 26 februarie, a fost demarată vaccinarea cadrelor universitare, urmând ca de luni să înceapă vaccinarea şi pentru mediul preuniversitar.

Această campanie va dura aproximativ o săptămână, în funcție de numărul de persoane care vor opta pentru vaccinare şi în funcție de tipul de vaccin administrat, se va efectua doza a doua la termen.

foto: arhiva

sus(3)jos(1)

Lasă un răspuns