taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
incendiu spital cfr cluj

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj

Duminică dimineață în jurul orei 6,45, ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un incendiu la spitalul CFR din Cluj-Napoca.

A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

incendiu spital cfr cluj

Au fost trei persoane evacuate, de la etajul întâi al clădirii,  pacienți ai spitalului, iar alți pacienți au fost relocați în saloane.

Incendiul a fost stins. Nu s-a impus evacuarea altor pacienti.

incendiu spital cfr cluj

Din primele constatări, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie.

incendiu spital cfr cluj

La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului.
În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar.
Cadrele ISU Cluj s-au retras în unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens.

sus(0)jos(11)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns