mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
incendiu munte padure apuseni alba

Incendiu în Munţii Apuseni – intervenţie de stingere cu elicopterul – VIDEO

Un incendiu izbucnit sâmbătă, 1 aprilie, în Munţii Apuseni, a necesitat intervenţie aeriană. Din cauza zonei greu accesibile și a vantului puternic în zona afectată de incendii, s-a solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. pentru a ajuta la stingerea focului.

Un echipaj al Unității Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a participat cu o aeronava MI 17, echipată cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiului unui incendiu de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, doborâturi și litieră pe raza localității Lunca Arieșului din Munții Apuseni.

incendiu munte padure apuseni alba

Alimentarea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket s-a făcut dintr-un lac de balastieră de pe raza comunei Mihai Viteazu, județul Cluj. Elicopterul a alimentat de opt ori pentru stingerea incendiului.

Acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului s-a făcut în comun cu forţele ISU Alba, ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Poşaga şi Ocolul Silvic Privat.

Elicopterul dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5500 metri poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.

Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă.

Duminică dimineaţă, echipajul din cadrul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a pregătit și ridicat elicopterul în aer pentru o nouă misiune în zona afectată de incendii, transmite maiorul Costin Barbu.

video de la intervenţia în munţi, în continuare

sus(3)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns