taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
spital gherla cort triaj

Încă trei persoane pozitive Coronavirus la Gherla, primul caz și la Bonțida

Luni a fost confirmat primul caz de infecție cu noul Coronavirus la Gherla, iar ca urmare, mai mulți contacți ai persoanei respective au fost testați. Din rezultatele de până acum, încă trei cazuri au fost confirmate.

Primul caz era un angajat TESA, la firma Becker România. 11 persoane care prezentau simptome specifice (temperatură, tuse), colegi ai angajatului și soția acestuia, au fost testați marți, la cortul din fața spitalului municipal din Gherla. Acestora li s-au prelevat secreții din nas și cavitatea bucală.

În cursul zilei de joi au început să vină rezultatele: din totalul de cinci teste finalizate, trei sunt pozitive și două negative.

Ca urmare a apariției primului caz, Becker România a oprit activitatea de producție în toată fabrica. „Am elaborat lista contactelor colegului și am trimis-o la Direcția de Sănătate Publică. Azi am primit câteva rezultate, pentru cinci dintre colegii testați: trei sunt testați pozitiv, doi negativ. Așteptăm în acest moment să primim și rezultatele testelor celorlalți colegi, pentm a stabili lista lor de contacte și persoanele care trebuie să se izoleze, precum și perioada de izolare desemnată pentru fiecare. Deoarece nu este vorba despre un caz izolat, din data de marți, 21 aprilie, întregul personal Becker România intră în șomaj tehnic două săptămâni. Sperăm ca din dată de 5 mai să putem reîncepe activitatea”, a anunțat firma.

„Facem demersuri ca săptămâna viitoare să efectuăm o dezinfecție generală în fabrică, în toate spațiile unde acest lucru este posibil. Orice persoană care prezintă simptome care pot fi asociate acestei boli trebuie să anunțe cât mai repede medicul de familie, care o va îndruma mai departe. De asemenea, până la clarificarea listei cu persoanele care au avut contact cu persoane confirrnate că fiind îmbolnavite, vă recomand izolarea față de alții și păstrarea unei igiene cât mai stricte, purtarea măștii atunci când interacțiunea cu alții nu poate fi evitată”, a mai anunțat directorul executiv al firmei, Sorin Suciu.

Primul caz depistat la Becker se află internat la Cluj și se simte în continuare bine, spun apropiați ai acestuia.

Primul caz la Bonțida

În cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, a fost confirmat primul caz de persoană pozitivă cu Covid-19 la Bonțida. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 68 de ani.

sus(11)jos(77)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

4 comentarii

  1. CUm ii cheama pe cei 3.... cum stim daca nu am lucrat cu ei la banda...
    Daca ne ziceti numele lor macar sa stim sa mergem sa ne facem teste din timp pana nu e prea tarziu.... asa mi sar parea normal!

    sus(28)sus(5)
  2. Continuati sa credeti ca e doar o pura coincidenta faptul ca primele cazuri de infectare in Gherla au aparut dupa carantinarea repatriatilor la spitalul Eurotrat? La cateva zile dupa infintarea carantinei pe deal erau persoane in Unicarm care afirmau ca sunt cazati pe "deal la Misu", asa ca de acum bafta sa nu fiti printre cei contaminati...."multumim" Eurotrat pentru cadou!!!

    sus(8)sus(13)

Lasă un răspuns