taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
director liceu maghiar gherla timsa ildiko

Inaugurarea liceului cu predare în limba maghiară din Gherla – FOTO+VIDEO

Într-un cadru festiv şi în prezenţa unor oficialităţi din ţară şi din Ungaria, vineri după amiaza a avut loc inaugurarea noului liceu cu predare în limba maghiară de pe strada Fermei, o adevărată bijuterie a învăţământului clujean.

După slujba ecumenică oficiată de preotul romano-catolic Küsmödi Attila, preotul reformat Varga Dániel si Kiss Lehel de la Biserica Baptistă, a luat cuvântul directoarea şcolii, prof. Timsa Ildikó, care a urat bun venit tuturor invitaţilor.

Au mai urcat pe scena din curtea liceului primarul comunei Remetea, judeţul Harghita, Laczkó Albert Elemér, domnia sa înmânand gazdelor patru brazi mici, semn al prieteniei şi colaborării.

A urmat discursul viceprimarului municipiului Gherla, Iulia Trif, care a apreciat realizarea din viaţa învăţământului local.

Eleva Kiss Csenge a recitat o poezie, moment liric ce a precedat cuvântul secretarului de stat din Guvernul Ungariei, Potápi Árpád János. Guvernul din ţara vecină a sprijinit financiar acest îndrăzneţ proiect al Fundaţiei Culturale „Téka”.

Laude şi cuvinte elogioase a adresat celor de la Fundaţia Culturală „Téka” şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a urat mult succes în noul an de învăţământ atât celor 470 de elevi, cât şi celor 40 de cadre didactice.

Şi-a spus gândurile şi Szép Gyula din partea fundaţiei „Comunitas”, dînsul colaborînd cu fundaţia gherleană încă de la începutul anilor ’90, când pe strada Mihai Viteazu a luat fiinţă instituţia.

Două eleve ale noului liceu au primit din partea europarlamentarului Sógor Csaba invitaţia de a vizita sediul de la Bruxelles.

A fost prezent la inaugurare si vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István şi inspectorul adjunct al Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj, Török Zoltan, care a transmis un mesaj din partea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. Ambii au adresat felicitări gazdelor pentru frumoasa realizare.

Preşedintele Fundaţiei Culturale „Téka”, prof. Balázs Bécsi Attila a creionat etapele importante ale acestei mari investiţii, amintind că ideea realizării şcolii s-a născut în anul 2006, iar de atunci s-au întreprins multe acţiuni concrete în vederea finalizării lucrărilor, un vis împlinit odată cu predarea cheii de către un viceprimarul municipiului Gherla, avocata Iulia Trif.

galerie foto: imagini de la inaugurare

galerie foto gherlaCadrele didactice şi elevii şcolii au fost felicitaţi şi de primarul oraşului înfrăţit cu Gherla, Aba din Ungaria, Kossa Lajos.

Un moment emoţionant al manifestării de la Gherla a fost discursul rostit de un fost elev gherlean, ing. Sütő György jr., care de 25 de ani este plecat în SUA şi care a sprijinit această mare investiţie.

Pentru toti oaspetii a avut loc si un program artistic susţinut de formaţiile Fundaţiei Culturale „Téka”, corul “Rozmaring”, Ansamblul de dansuri populare “Kaláka”, tarafurile de muzică populară “Ördöngös” şi „Harmadik Zenekar”

La sfârşitul festivităţii a avut loc taierea panglicii si dezvelirea unei placi, iar cei prezenţi au vizitat cele două clădiri moderne ale liceului şi sala de sport aflată în plină construcţie.

Szekely Csaba

video: imagini de la inaugurarea liceului

  • video 2: discursuri inaugurale

sus(63)jos(30)

1 comentariu

  1. Felicitari guvernului maghiar si al fundatiei Teka care au reusit in 5 ani sa faca ceea ce preafericitii guvernanti romani doar inainte de alegeri promit cu nonsalanta.Este de domeniul fantasticului sa vad o scoala la standarde europene realizata de minoritati si altele 5 ale romanilor care stau sa se darame.Realitatea ca este o lectie dura si astept primaria sa ia atitudine,inainte ca parintii romani sa si duca odraslele la o scoala curata si cu conditii decente.

    sus(56)sus(3)

Lasă un răspuns