taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare

„I’ll be back!” Cine are cele mai mari șanse să fie candidatul PNL la primăria Gherla

PNL se prezintă ca un partid pe val, după ultimele alegeri de anul trecut, cele parlamentare și prezidențiale. Tocmai de aceea, apropierea alegerilor locale, programate pentru luna iunie, i-a făcut pe mai mulți candidați să își dorească de sub umbrela penelistă fotoliul de primar la Gherla.

Între doritori, fostul primar Sabo Marius, care a avut o relație tensionată cu organizația locală pe timpul mandatului său, dar pe care a depășit-o cu succes prin susținerea venită de la Cluj, din partea lui Marius Nicoară. El a reușit să obțină în 2016 candidatura pentru un nou mandat la primărie, în defavoarea lui Vlad Bărbos.

La acea vreme, Sabo a deschis brațele largi și în alte direcții care l-ar fi putut ajuta: s-a întâlnit cu Monica Macovei, cu Elena Udrea, cu lideri PNL Cluj.

Cu doi ani înainte de alegerile locale din 2016, Sabo a făcut un gest controversat: l-a întâmpinat la eliberarea din penitenciar pe fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, închis pentru luare de mită, spălare de bani și fals. Sabo și-a motivat atunci atitudinea prin faptul că vrea să fie alături de colegii săi, la bine și la greu.

La alegerile din iunie 2016, Sabo a reușit să se claseze abia pe locul al treilea în preferințele locuitorilor din Gherla, după Ioan Neselean (PSD) și Vlad Bărbos (PMP).

După rezultatul neașteptat de bun de la alegerile locale precedente, Vlad Bărbos a cochetat serios cu ideea unei noi candidaturi în 2020, convins de o victorie iminentă. Ar fi vrut să o facă din partea PNL, numai că aici s-a lovit de grupări din interior care aveau alte planuri.

Vlad Bărbos a fost membru PNL până în 2008, când a trecut la PDL. A ajuns din nou în PNL după fuziunea dintre cele două partide, iar înainte de alegerile din 2016 s-a înscris în PMP.

Ideea unei candidaturi la primărie i-a surâs și președintelui organizației PNL Gherla, Iuliu Sămărtean, în prezent consilier județean. Acesta nu și-a ascuns intenția, dar a fost mereu rezervat în declarații.

„Voi candida de primar la Gherla doar dacă am susținerea partidului”, a declarat la rândul său fostul primar dintre anii 2004-2012, Ovidiu Drăgan. Acesta și-a menținut nehotărârea de a candida până în ultimele luni, când unele manevre din interiorul partidului l-au determinat să ia foarte în serios o posibilă candidatură.

Candidatul PNL, stabilit prin sondaj

La nivel național s-a luat decizia de a desemna candidații PNL la primării în urma unor sondaje, care să stabilească cine are cele mai mari șanse de câștig.

Emoțiile au fost mari joi seara, când a avut loc la Cluj-Napoca o întâlnire în cadrul căreia s-a „desfăcut” plicul cu rezultatele sondajului. Pe surse, candidatul PNL cel mai bine plasat la Gherla a ieșit Ovidiu Drăgan.

ovidiu dragan gherla

„I’ll be back!” (Mă voi întoarce, trad. lb.eng.) a spus Ovidiu Drăgan la începutul săptămânii, în cadrul unei emisiuni difuzate la Radio Fir. „Am fost primar 8 ani, am stat pe margine 8 ani, acum sunt în echilibru”.

Drăgan a recunoscut că în ultimii doi ani de mandat (2010-2012) s-a îndepărtat de oameni și că a plătit pentru asta. El s-a declarat satisfăcut de faptul că realizările din timpul mandatului său sunt și acum apreciate de oameni și că o mare parte din proiectele actuale sunt din timpul său.

Urmează anunțul oficial

În cursul zilei de vineri, 21 februarie, ar urma să fie validată candidatura lui Ovidiu Drăgan la primăria Gherla, în cadrul Comitetului Director Județean (CDJ) al PNL Cluj, printr-un anunț oficial.

Dar validarea ar putea fi amânată din cauza discuțiilor care există încă privind desemnarea candidaților la Dej și Turda.

Cine mai candidează la Gherla

Oficial nu s-a anunțat încă nicio candidatură pentru primăria Gherla, deși în interiorul organizațiilor s-au făcut demersuri.

Actualul primar, Ioan Neselean, deși a fost întrebat cu mai multe ocazii despre o posibilă candidatură la un nou mandat, s-a abținut să facă declarații, dar nici nu a negat intenția.

La USR Gherla a avut loc la începutul anului o ședință în cadrul căreia s-a votat candidatura lui Carol Szasz, dar aceasta nu a fost urmată de un anunț oficial, până la finalizarea parteneriatului pentru alegerile locale cu formațiunea Plus.

Vlad Bărbos ar putea candida din nou la primărie din partea PMP, lucru pentru care are susținerea necesară de la Cluj. Dar despre aceasta s-ar putea vorbi abia după ce PNL va face anunțul oficial privind desemnarea candidatului.

sus(82)jos(43)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

4 comentarii

 1. Aceasi incompetenti care au mai fost si incercat vaneaza in continuare ciolanul gras. Nu scapam de astia pe care ii intereseaza doar buzunarele lor si NU orasul Gherla...

  Gherleni treziti-va odata...avem un candidat de la un partid tanar, cu siguranta mult mai bun in administrarea orasului si mai cinstit decat toti parazitii, incompetentii si profitorii astia din banul public...

  Spre exemplu: pe vremea lui Dragan erau mai proaste drumurile chiar ca si acuma, iar Barbos fratele sotiei lui Dragan isi face serviciul de city-manager frecand mesele din restaurate in loc sa stea la biroul inventat cu dedicatie pt el...

  ATENTIE...!!

  sus(39)sus(16)
 2. La naiba! Ciorba reîncălzită nu mai are același gust. :P

  sus(23)sus(12)
 3. Cica este in echilibru mustaciosul... Lupul isi schimba parul, dar naravurile ba ! Asa ca mare atentie gherleni !

  sus(23)sus(12)

Lasă un răspuns