taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
ilie oprea iclod primar candidat

Ilie Oprea, candidatul Pro România la primăria Iclod: „Iubesc Iclodul și vreau să sprijin în continuare comunitatea locală”

Ilie Oprea, candidatul PRO România la Primăria Iclod, este invitatul nostru la dialog.

Domnule Oprea, cum v-ați hotărât să candidați la Primăria Iclod?

Treaba e simplă. Îmi doresc foarte mult să avem cu toții un nivel de trai ridicat aici, în Iclod. S-au făcut multe lucruri bune până acum, este adevărat, însă au fost lucruri de bun simț care trebuiau oricum făcute, s-au întâmplat aproape din inerție, pentru că venea evoluția peste noi. Nu puteam rămâne la nivelul unui sat de la mijlocul secolului trecut, fără apă curentă, fără canalizare, fără capele mortuare și fără cămin cultural sau un teren decent pe care să se poată practica diverse sporturi.

Decizia de a candida nu a fost una ușoară, îmi dau foarte bine seama că trebuie să vin în fața oamenilor cu proiecte concrete, realiste și cu viziune pe termen lung. Pentru că atunci când gândești un proiect de dezvoltare locală, îl gândești pentru comunitate și nu pentru a-ți asigura un mandat la Primărie. Cred că a venit vremea să punem pe primul loc oamenii, așa cum facem toți la PRO România. Eu unul știu că iubesc Iclodul, iubesc oamenii de aici, și vreau să sprijin în continuare comunitatea locală pentru a ajunge o comună-model în județul Cluj, din toate punctele de vedere. Sunt aici de peste 20 de ani, timp în care am locuit efectiv în comună. Tratez această candidatură a mea cu foarte mare responsabilitate și îmi doresc mult să pun umărul la dezvoltarea comunei la modul cel mai serios, candidatura mea nu este doar o aventură de câteva luni în care nu am cu ce să-mi omor timpul, dacă tot e pandemie cu tot felul de restricții ale activităților curente!

Concret, ne puteți da un exemplu de proiect la care v-ați gândit și care ar determina o dezvoltare mai rapidă a comunei Iclod?

Sigur că da. Eu întotdeauna am fost învățat să privesc lucrurile în ansamblu, și același mod de gândire l-am regăsit și la colegii mei de la PRO România. Atunci când ai un incendiu, prima dată stingi focul, dar apoi e musai să vezi și de ce s-a aprins; trebuie tratate cauzele problemelor, nu doar înlăturate efectele.

Să vă dau un exemplu despre cum văd eu lucrurile. Să luăm domeniul educației: în primul rând, avem nevoie de o grădiniță cu program prelungit; multe mame sunt nevoite să stea acasă cu copiii în loc să își caute un loc de muncă, pentru că pur și simplu nu au alternativă. Organizarea unor cursuri cu program prelungit la nivelul învățământului preșcolar ar putea rezolva, cel puțin parțial, această problemă. Putem începe cu o singură grupă, să vedem impactul, după care putem extinde programul la toate grupele de vârstă preșcolară. Apoi – pentru școala generală – avem spații pentru desfășurarea orelor de curs, dar e mai greu cu cadrele didactice – aici trebuie neapărat să găsim o soluție pentru amenajarea unor locuințe de serviciu pentru educatorii, învățătorii și profesorii care predau în comuna noastră. Nu suntem poziționați departe nici față de Gherla, nici față de Dej, nici față de Cluj-Napoca, dar e greu să faci naveta în fiecare zi și mulți se feresc să vină titulari la sat, tocmai din cauza condițiilor. Nu poți cere performanță într-un domeniu fără să investești; avem și acum copii bine pregătiți, dar sunt excepțiile care întăresc regula.

Cu alte cuvinte – totul trebuie privit sistemic și pe termen lung! Noi, cei de la PRO România, suntem convinși că doar așa putem construi comunități locale puternice și sustenabile în timp!

sus(6)jos(114)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns