gama optic ochelari gherla concurs laptop dej cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura splendid lacatus montator salariu
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare infirmiera camin batrani rebeca santioana angajare fast food km 0 gherla
merion gherla restaurant angajare ospatar barman bucatar
gherla biserica strada bobalna

Iarnă și mai caldă: se anunță 15 grade. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii ianuarie

Iarna continuă să fie surprinzător de caldă și deocamdată, fără zăpadă. Meteorologii anunță că în zilele următoare, temperaturile vor crește.

În următoarele două săptămâni, temperaturile din Transilvania vor fi peste cele specifice lunii ianuarie, cu plusuri însemnate între 17 și 22 ianuarie, când se vor înregistra maxime de 9-15 grade și minime de 0-5 grade. practic, temperaturi de primăvară. În sudul și estul României, temperaturile ar putea atinge 18-20 de agrade.

Începând de lunea viitoare vremea se va mai răci în interiorul arcului Carpatic, însă temperaturile estimate tot vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele normale: între 0-4 grade ziua și -6…-2 grade noaptea, mediat regional.

Între 18 și 22 ianuarie, vor fi precipitații locale, temporare – la început ploi, apoi posibil mixte, regimul pluviometric fiind ușor excedentar în vestul și sud-vestul Transilvaniei.

Săptămâna viitoare, șansele pentru precipitații vor fi mai reduse, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie.

La munte

Până în data de 20 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori semnificativ mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an, astfel că se vor înregistra maxime de 2-9 grade și minime de -3…3 grade, mai mici doar la peste 1800 m altitudine.

Ulterior, vremea se va răci, iar până la finalul intervalului de referință vor alterna zilele cu temperaturi apropiate de
normal, în special pe creste, cu zile în care vor fi valori ușor peste cele specifice lunii ianuarie.

În perioada 17-22 ianuarie, vor fi precipitații în cea mai mare parte a zonei montane și local, cu precădere în masivele vestice și sud-vestice, se vor înregistra cantități de apă însemnate; la început vor fi mai ales ploi și lapoviță, cu ninsoare doar la altitudini foarte mari, apoi vor predomina ninsorile. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi mai scăzută.

foto: Darius Almășan

 

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns