taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
fizesu gherlii drum iarna zapada

Iarnă grea – pană de curent la Iclod, drumuri bune la Fizeșu Gherlii, zăpadă multă la Sic și încă e de lucru la drumurile din Mintiu Gherlii

Ultimele zile în care a nins puternic au scos la treaba angajații din primăriile din comunele de lângă Gherla și firmele de deszăpezire.

Încă se lucrează la deszăpezire la Mintiu Gherlii

Marți spre seară, primarul din Mintiu Gherlii era pe teren, la Nima, iar viceprimarul Marius Balici mergea la Bunești, la deszăpezire. „Acum trebuie să ajungă și utilajul, acționăm pe drumurile comunale. Nu avem drumuri blocate în comună”, a declarat viceprimarul comunei.

Marți în jurul orei 11, o casă din Nima a rămas fără curent electric, iar în urma sesizării la dispecerat se așteaptă să vină echipajele de intervenție. „Nu au destui oameni pe teren la câte probleme sunt, au avarii mari și merg mai întâi în zonele unde sunt afectați mai mulți locuitori”, a mai precizat viceprimarul. „Drumurile județene au fost curățate de dimineață, noi mai avem încă treaba și sperăm că până la noapte să terminăm”.

drum zapada mintiu gherliiO femeie din comună, care locuiește pe o stradă în spatele primăriei, s-a arătat nemulțumită de modul cum s-a curățat drumul. „Duminică am sunat să anunțăm că toate drumurile din comună sunt curățate, numai la noi nu. În cele din urmă, au trimis un buldozer cu lama”. Femeia mai spune că nu s-a dat cu soluție antiderapanta și că se circulă greu – vezi foto

Viceprimarul a explicat că prioritare sunt drumurile comunale, apoi cele adiacente. „Pe strada din spatele primăriei sunt în jur de 18-20 de locuitori, am fost aseară cu utilajul pe acolo, dar a nins din nou peste noapte. Vom merge iar în această seară”.

La Fizeșu Gherlii, drumurile curățate

La Fizeșu Gherlii toate străzile sunt curate ca lacrima, spune primarul Vasile Lup. „Luni au fost probleme mai mari cu drumurile, a nins mult, mai ales pe la sate, la Săcălaia, la Fizeș. Azi am rezolvat peste tot. La Nicula este drum județean și l-au curățat responsabilii până sus la mănăstire. În ce privește drumurile laterale, acum le-am terminat, de puțin timp (n.r. în jurul orei 16.30) au plecat utilajele”, a mai spus primarul.

Tot în Fizeșu Gherlii au fost probleme luni cu comunicațiile, după ce abonații Telekom au rămas fără telefonie și internet, dar situația a fost remediată.

Pană de curent la Iclod

Probleme mari nu sunt nici la Iclod, spune la rândul sau primarul Emil Pirtoc. „Drumurile sunt funcționale în toate satele, avem contract cu o firmă care se ocupă cu deszăpezirile. S-a intervenit întâi pe drumurile comunale de interes, apoi pe cele laterale, am luat în considerare și sesizările venite de la cetățeni, ne-am dus și le-am rezolvat”.

Un copac s-a rupt marți dimineață la Orman, iar responsabilii s-au deplasat în zona și au eliberat drumul.

Marți dinainte de amiază, jumătate din Iclod a rămas fără curent electric, inclusiv primăria, iar până spre seară problema nu a fost rezolvată. „A sunat viceprimarul Moț la Electrica, i s-a răspuns că e o problema pe linia medie, așteptăm să vină să se rezolve”.

Zăpadă mare și la Sic

A nins mult și în comuna Sic. „E zăpadă foarte mare, se curăță, avem și noi tractoare, dar mai închiriem ca să facem față”, spune primarul Ioan Sallai. „Mai este de lucru. În fiecare zi am curățat zăpada de pe drumuri, dar a tot nins”.

Un copac s-a rupt și aici în parc, dar nu au fost probleme cu curentul electric. „Toată vara am avut necazuri, dar acum, spre surprinderea și fericirea noastră, nu sunt probleme. Dumnezeu ne iubește!”

Primarul atrage atenția că mai este de lucru la drumul județean, aflat în administrația Consiliului Județean. „Tare greu vin!”, spune primarul, care dă asigurări că se lucrează în continuare la drumuri, „până rezolvăm tot”.

foto principală: marți după-amiază pe un drum secundar din comuna Fizeșu Gherlii

sus(3)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns