hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj

mare turista plaja

HUZUR la primăria Gherla: concedii la mare pe banii contribuabililor, mascate în cursuri de perfecționare – VIDEO

Vrei calule ovăz? Este întrebarea la care nu poate să reziste nimeni-nimenea. Nici măcar angajații primăriei Gherla, care au spus de trei ori „DA”, ca la TV, când au fost întrebați dacă vor să facă niște cursuri de perfecționare, dar nu oriunde, ci la mare, și nu oricând, ci fix în toiul verii.

După un an de zile în care au fost stresați de tot felul de probleme, care mai de care mai importante, era de preferat un concediu liniștit, undeva sub cerul liber, unde să audă doar trilul ciocârliei, ziua, și cârâitul greierilor, noaptea.

Dar nu, cu toții au fost de acord să își sacrifice timpul liber, extrem de prețios și s-au dus să mai învețe câte ceva despre cum se face administrație locală. Asta tocmai în luna lui cuptor, când te bate mai tare soarele în cap. Așa atitudine nu poate fi deloc condamnată, ba char trebuie lăudată și stimulată. Poate în 2018, cu încă un „curs”, tot la mare, tot la soare.

La mare, la soare, cursurile e foarte tare

În 2017, primăria Gherla a plătit din banii contribuabililor zeci de milioane pentru ca angajații să fie cât mai bine pregatiti pentru muncă, în sejururi la mare. Totul a fost în regim all inclusive: drum plătit, cazare plătită, masă plătită.

Astfel, începutul lunii august a fost perioada cea mai potrivită pentru un curs de „riscuri, incompatibilități, conflicte de interese și utilizarea platformei SEAP”, la hotelul Voila, din Mamaia. Cursul a costat 832 de lei la firma SC Harrison Consulting @ Management srl. Și pentru că se respectă și oferă servicii complete, nu se joacă, aceeași firma a mai încasat de la primăria Gherla peste 3.000 de lei, pentru cazare.

Pentru consiliera personală a primarului, Andreea Pușcaș, s-a ales vârful de sezon. Între 13-19 august 2017, orașul i-a plătit un curs autorizat ANC. Destinația: Costinești, hotel Vox. Cursul a costat 950 de lei, de la firma Lectoform Consulting srl Bacău, iar cazarea a fost 2.850 de lei, încasată de o firma sora, Lectoform Travel srl. Adică un mărunțiș de vreo 4 milioane de lei pe zi.

Nici cealaltă consiliera personală a primarului nu a fost uitată. Între 7-13 august, Agoston Csilla a fost invitată la cursul de „management al administrației publice”, la hotel Flora, din Mamaia. Aici s-a sărit bine calul cu prețul: 3.385 lei+TVA, achitați de primărie la Harrison Consulting @ Management srl București. Același preț s-a plătit și pentru city managerul Vlad Bărbos, pentru un curs de „accesarea fondurilor europene și dezvoltare locală”, între 14-20 august, la același hotel Flora din Mamaia.

Între 31 iulie – 6 august s-a organizat un nou și minunat curs: implementarea sistemului de raportare, la hotel Narcis, în Saturn. Pe listă au fost Mariana Ștef și Cristina Lenard. Cursul a costat 950 de lei bucata, de la Trivento srl Pucioasa, iar cazarea a fost 2.339 lei+tva pe cap de cursant.

Primarul Ioan Neselean a ajuns pe litoral pe 30 iulie, când s-a dat startul cursului de șapte zile „rolul primarului în achiziții publice”. La hotelul Gociman din Mamaia prețul a fost pe măsură: 4,471 lei+tva, plocon la firma Harrison Consulting @ Management srl București, să trăiască, la mulți ani.

Ion Doru și Cunțan Nicu au fost invitați la hotel Q din Neptun, la cursuri de „managementul patrimoniului public” și respectiv „managementul instituțiilor publice”. 2.751 lei + tva pe cursant s-a plătit cazarea la Harrison Consulting @ Management srl din București. Pentru Manu Carmen s-a rezervat perioada 30 iulie – 6 august, pentru cursul de management al impozitelor și taxelor locale, la prețul de 2751 lei+tva, de la Harrison Consulting.

Pentru un curs de „buget, finanțe și contabilitate”, dedicat lui Nemeș Luminița, organizat între 13-20 august, s-au plătit 800 de lei firmei Faxmedia Consulting srl din Ploiești. Faxmedia Tour srl a rezolvat și cazarea, la hotel Vulturul din Venus, cu 2.700 lei + tva.

Tot în vârf de sezon s-a rezervat un curs pentru Matei Mihai. „Cursul de legislație și conducere preventivă” a avut loc la hotelul Rio din Jupiter, între 13-20 august. Cursul a costat 613 de lei, de la Asociația Universitară Columna din București, iar cazarea, încă un mizilic de 2.250 de lei.

6-13 august a fost perioada optimă pentru cursuri de comunicare în instituțiile publice, evidența persoanelor și a actelor de stare civilă. Delegați de la Gherla: Creț Constanța, Fechete Ioan, Guță Marius, Mișca Livia. A costat orașul 2.751 lei+tva pe turist și a încasat cu bucurie Harrison Consulting @ Management srl din București.

Între 21-27 august s-au organizat la hotelul Olimpic din Jupiter alte și alte cursuri. Pe lista cu oaspeți: Caraba Rozsika, Fodor Ovidiu, Măhălean Horațiu. Prețul pe client a fost de 2,825 lei+tva, de la Harrison Consulting @ Management srl București.

Și problema stresului a fost rezolvată, printr-un curs de „management al timpului și stresului”. Unde? La Sovata, la hotel Aluniș. Dar cum stresul nu dispare așa, cu una, cu două, a fost nevoie de o săptămâna, între 4-9 septembrie 2017. Cursul a costat 950 de lei, iar cazarea, în regim single, 2.590 lei. Banii i-a încasat firma SC Saral Expert Consult din Tg. Mureș.

Lista cu turiștii de la primarie este mai lungă, iar pentru ca plătitorii de taxe și impozite să afle cum le sunt folosiți banii, Gherla INFO a solicitat primăriei o situație detaliată cu cheltuielile făcute cu perfecționarea funcționarilor proprii în anul 2017, în baza legii 544 privind accesul liber la informațiile de interes public.

Concediile mascate, sport național

Primăria Gherla nu a ieșit cu nimic din comun prin aceste sejururi la mare, unde s-a combinat utilul (mai puțin) cu plăcutul (mai mult).  Situația este identică în toată țara, iar un reportaj pe acest subiect – vezi video mai jos – arată cât de pregătiți au venit cursanții de pe litoral. La nivel național s-au cheltuit doar în acest scop în jur de 5.000.000 de lei.

2017 nu a fost primul an în care s-au organizat astfel de cursuri. Delirul în care se cheltuie banii publici ridică mari semne de întrebare asupra celor care iau astfel de decizii. Parcă era vorba că se duc la primărie ca să rezolve problemele oamenilor. Cursuri se pot face și la casa de cultură din oraș, dar aici e urât și nici nu bate briza.

Incă o dată se dovedește că a fi angajat la o primărie ar fi afacerea momentului: sălărel, plimbărică, sorinel, plăjică. Firmelor care pupă astfel de contracte babane de cursuri și cazare cu primăriile din toată țara le-a pus Dumnezeu mâna în cap. Iar primăriile ar putea să-și pună liniștite la intrare panouri cu „agenție de turism, aici sunt banii dumneavoastră!”

video, în continuare

sus(20)jos(120)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon locuri de munca gherla ferma muncitor tractorist

4 comentarii

  1. Normal ca personalul primariei ''selectionat'' si ''capabil'' ( proaspat iesit din pestera) insfaca orice ciolanel suculent in cel mai pur stil romanesc- ca doar e legal ma!

    sus(73)sus(6)
  2. Scrieti si despre "cursurile" facute in octombrie la Sinaia.

    sus(48)sus(5)
  3. Aceste aspecte au putut fi constatate dar multe alte scursuri nu le putem vedea...dar daca vor pune in practica proiectele cu renovarea targului de animale, montarea camerelor video precum si tablitele de la intrarea in oras ,toate acestea fiind superumflate ca si costuri, sa vedeti atunci scursuri....Dar suntem de acord ca doar noi i-am votat..😠.Ne meritam soarta nu are rost sa ne mai plangem...👈👈👈

    sus(32)sus(7)

Lasă un răspuns