ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj

Hristos a Înviat! Creștinii au luat Lumină, în Noaptea de Înviere – VIDEO

Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos a adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică mii de credincioși în biserici la Gherla, la Mănăstirea Nicula, în lăcașurile de cult din sate și comune.

După perioada de post, rugăciune, în care și-au împărtășit păcatele, creștinii s-au bucurat de Învierea Domnului. La miezul nopții, au luat lumina sfântă, adusă de la Ierusalim în întreaga Românie.

„Să ne ajute Dumnezeu ca această lumină să fie purtată în sufletele noastre cu evlavie și cu bucurie și s-o răspândim în jurul nostru prin cuvinte de încurajare, fapte de ajutorare, mai ales față de cei care sunt triști, pribegi sau refugiați din Ucraina”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel sâmbătă seara, la întâmpinarea Sfintei Lumini.

După o zi întreagă în care la Gherla a plouat în mai multe rânduri, spre seară norii s-au liniștit. Preoții au dat glas veștii Învierii, iar oamenii, copii, tineri, adulți, vârstnici, au răspuns în cor „Adevărat a Înviat!”. S-au făcut rugăciuni de sănătate, liniște și pace, în vremuri tot mai tulburi.

Cu preoții în frunte, s-au înconjurat bisericile, în cântări sfinte, cu lumânări aprinse. Apoi s-au sfințit bucatele aduse de enoriași, carnea și vinul.

video în continuare – Noaptea de Înviere la catedrala ortodoxă cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Gherla

La final, cu sufletele îmbucurate, oamenii au luat Paște.

video: Noaptea de Înviere la Iclod

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, slujba din Noaptea de Înviere a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă au participat mii de credincioși.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. Ierarhul a vorbit despre tema Scrisorii Pastorale din acest an, intitulată „Bucuria se naște din rugăciune”.

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului Hristos continuă duminică dimineață de la ora 10, cu Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns