taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
biserica gherla hram

Hramul Parohiei „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”- Gherla III

În a doua zi de Rusalii, luni, 21 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, informează mitropolia-clujului.ro.

Cu prilejul hramului, de la ora 10, în biserica parohială, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

biserica gherla hram

Din sobor au făcut parte protopopul de Gherla și parohul bisericii, preotul Iulian Paul Isip, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul Alexandru Farcaș, preotul Ioan Morar, precum și alți preoți invitați.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să-și pună încrederea în Dumnezeu, în tot ceea ce fac. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Martina Merkler.

În semn de apreciere și recunoștință pentru sprijinul acordat Parohiei Gherla III, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a oferit avocatului Liviu Cherecheș (din București, originar din Gherla) Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni.

La final, preotul paroh Iulian Paul Isip a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântare și i-a dăruit o icoană cu Sfântul Cuvios Isaac Sirul.

biserica gherla hram

Scurt istoric

Construcția bisericii noi a Parohiei Gherla III, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”, unicat în arhitectura eclesiastică din România, a demarat în anul 1992, la inițiativa părintelui Ioan Morar, fiind târnosită la data de 5 octombrie 2014, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. În prezent, lăcașul de cult este pregătit pentru a fi împodobit cu pictură.

Parohul bisericii este protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, avându-l alături pe preotul coslujitor Alexandru Farcaș.

Darius Echim / Mitropolia Clujului

sus(5)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?