taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
biserica gherla ortodox strada clujului

Hram la Parohia Ortodoxă Gherla III

Luni, 17 iunie 2019, de prăznuirea Sfintei Treimi pentru credincioșii Parohiei Gherla III va fi sărbătoarea hramului.

Cu acest prilej Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți avându-l ca oaspete principal pe P.C. Pr. Ioan Chirilă, profesor universitar al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca precum și președinte al Senatului Universității Babeș Bolyai. Sfinția sa va conduce soborul și va rosti un cuvânt de învățătură.

După Sfânta Liturghie, copiii din grupa de cateheză „Matei Brâncoveanu vor susține un scurt moment artistic, iar tânăra Maria Pavelean, de la Tiha Bârgăului, va interpreta câteva pricesne specifice momentului.

Ridicarea Bisericii Sfânta Treime, a Parohiei Gherla III a început în anul 1992 după un plan întocmit de arhitectul Emanuil Tudose, la solicitarea credincioșilor păstoriți atunci de P.C. Pr. Ioan Morar. Târnosirea Bisericii s-a făcut în toamna anului 2014, de către IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, când alături de hramul Sfintei Treimi i-a primit drept ocrotitori și pe Sfinții Martiri Brâncoveni.

Monumentala Biserică se află în prezent la stadiul de pictură, iar întrucât lăcășul dispune de un demisol generos s-au pus bazele unui Centru multifuncțional. În cadrul acestuia funcționeză deja un proiect socio-educativ de tip after-school, un atelier tradițional care dă viață muzeului parohial, precum și activități săptămânale cu copiii și adolescenții comunității euharistice.

În prezent slujitori ai acestei unități sunt pr. Paul Isip și Pr Alexandru Farcaș.

sus(5)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns