taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
hram biserica credinciosi

Sărbătoare de hram la Biserica Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni – FOTO

Mijlocul lunii august a constituit pentru credincioşii ortodocşi din municpiul Gherla o adevărată sărbătoare creştină, care nu a ţinut doar o zi.

După tradiţionalul pelerinaj de la Sfânta Mânăstire Nicula, joi, 16 august 2018 pentru creştinii ortodocşi din municipiul Gherla și  nu numai a fost un nou prilej de mare bucurie duhovnicească, care a prelungit Hramul Mănăstirii din împrejurimile oraşului de pe Someş cu încă o zi.

Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime şi Sfinţii Martiri Brâncoveni” de pe strada Clujului, păstorită de preotul protopop Paul Iulian Isip, a prăzmuit ocrotitorii, pe Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Cu acest prilej, în dimineaţa zilei de joi, în biserica construită nu demult a avut loc Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Preacuviosul Părinte Dumitru Cobzaru, exarhul Mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

La slujbă au participat numeroși credincioşi, iar multă lume a asistat la eveniment pe treptele lăcaşului de cult sau în curte.

Momentele festive au continuat în după amiaza aceleaşi zile la cinematograful din centrul oraşului, unde s-a desfăşurat manifestarea culturală „Seară de cânt şi de cuvânt pentru România Mare”.

Întâlnirea a fost deschisă de preotul protopop Paul Iulian Isip, după care a luat cuvântul viceprimarul Iulia Trif, care a citat un pasaj din Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia, moment apreciat de asistenţă.

galerie foto: imagini de la eveniment – foto Ioan Moldovan

galerie foto gherlaPrintre invitaţi s-a aflat istoricul şi cercercetătorul dr. Mircea Gheorghe Abrudan, care a prezentat conferinţa cu tema „Marea Unire şi Făuritorii ei”, completat cu un bogat material documentar şi vizual.

A urmat recitalul „Mărturisiri şi mărturii străbune”, susţinut de cântăreaţa Maria Casandra Hauşi din Baia Mare, prezentă pentru a doua oară la Gherla.

Szekely Csaba

sus(5)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns