hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

uioreanu gherla penitenciar

Horea Uioreanu a cerut și primit despăgubiri mii de euro pentru condițiile de detenție

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a dat în judecată statul român pentru condițiile de detenție.

Instanţa din Cluj a admis „în parte cererea de chemare în judecată şi obligă pârâţii Statul Român, MAI, IGPR şi IPJ Cluj, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 2.700 euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO”. Magistraţii au mai decis ca pârâţii să plătească şi 1.800 de euro, reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO, informează Agerpres.

Instanţa a decis şi plata către Uioreanu a sumelor de 300 şi, respectiv, 200 de euro, în solidar, de către MAI, IGPR şi DGPB, de asemenea pentru încălcarea aceloraşi două articole CEDO.

Potrivit articolului 3 CEDO, „nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”, iar articolul 8 prevede că „orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale”.

În plus, instanţa obligă pârâţii la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.213 lei, reprezentând taxă de timbru şi onorariu avocaţial.

Decizia din 9 ianuarie nu este definitivă și are poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat în ianuarie 2018, definitiv, printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj, la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

Într-un alt dosar, pe 5 mai 2016, Horea Uioreanu a fost condamnat şi de Curtea de Apel Cluj la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Pe 22 decembrie 2016, el a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a primit ilegal, în perioada 2013 – 2014, informaţii clasificate de la Anca Albu, fost subofiţer al SRI Cluj.

Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA în 2014 şi apoi arestat pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

foto: arhiva

Horea Uioreanu din nou la Penitenciar – a primit 6 ani și 4 luni de închisoare. Vasile Pogăcean a primit 3 ani – VIDEO

sus(1)jos(18)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Așa e în România „Hoțul strigă: Hoții!”. Dacă era în China, putea doar să spună că „Dulce ca mierea este glonțul patriei”. ;)

    sus(24)sus(0)

Lasă un răspuns