taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
scoala 1 gherla copii elevi hora unirii

Hora Unirii și spectacol cu copiii de la Scoala Nr 1, de Ziua României – VIDEO

Cu muzică, poezie și cântec românesc din inimi de copii a fost sărbătorită aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

La sfărșitul săptămânii trecute, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Gherla, vrednici urmaşi ai celor care au ȋnfăptuit Unirea de la 1918, ȋmbrăcați ȋn costume populare, au susținut la Casa de Cultură un program special, din dorința de  a ȋncălzi inimile tuturor spectatorilor cu bucuria şi mândria de a fi român.

Serbarea a cuprins poezii, cântece, dar şi o scenetă tematică. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului României  de către eleva Cheța Erika din clasa a II- a A, ȋndrumată de Ioan Rus şi cu recitarea poeziei „Centenar” de către eleva Baba Crina din clasa a VIII- a B. Bucuria momentului solemn a continuat cu clasa I B, pregătită de Rodica Oltean.

Apoi s-au readus pe scenă viile sentimente patriotice ale lui George Coşbuc, prin intermediul vocilor a trei elevi din clasa a V-a A, Crețu Tania, Podea Paula, Fron Tudor. Eleva Lanzilao Giulia a interpretat Imnul Centenarului.

Personalități marcante ale poporului român au fost evocate de glasurile elevilor din clasa a II-a B, organizate cu mare atenție de Daniela Hăran.

Clasa a VI-a B, îndrumată de prof. Ioana Moldovan şi Florina Rotar, a ilustrat rezistența celor 19 moldoveni care au ținut piept regelui Poloniei la sfârşitul secolul al XVII- lea, apărând Cetatea Neamțului.

Mihai Eminescu, poetul național al românilor, a ocupat un loc special pe scenă, prin poezia „Doina”, recitată de eleva Loşonți Aura din clasa a VIII- a C, cu un acompaniament susținut la chitara de Iulia Măluțan şi Ioana Ciopei din clasa a VIII-a C.

Un sincer elogiu dedicat țării, „Dragă-mi este țara mea” s-a auzit prin vocile elevilor Botiş Nicole, Ştei Maya şi Boca Dario din clasa a VI-a B. Crețu Tania din clasa a V-a B a dat viață urării Reginei Maria către România. Corul şcolii, condus de prof. Maria Băgăcian, a interpretat cântecul „Românie, Românie.”

galerie foto: imagini de la activități

galerie foto gherlaSub lirica lui Adrian Păunescu s-a ȋncheiat omagiul adus eroilor din acest spațiu istoric atât de ȋncercat de-a lungul vremurilor, prin vocile elevelor Karina Stoica şi Daniela Mureşan, care au vibrat cristalin „Clopotul Reȋntregirii.”

Mihaela Kezdi Mihaela, profesor de istorie, a desfăşurat diverse acțiuni menite a elogia acest veac cu aceeaşi ardoare cu care românii secolului trecut au ştiut ȋnfăptui ceea ce nimeni să nu mai poată despărți – statul român unitar, suveran şi independent.

Pentru a încununa seria de manifestări, copii din toate clasele si-au dat mâna miercuri, pe platoul școlii, pentru Hora Unirii și au cântat „La Mulți Ani, România!”

video în continuare

sus(7)jos(2)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?