taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
email fake politie

Hackerii nu sunt în carantină, circulă un e-mail fake de la Poliție, ești chemat la sediu

Circulă în aceste zile e-mail-uri potențial malițioase, pe care utilizatorii le primesc de la adrese neoficiale și în care aceștia ar fi notificați despre faptul că au devenit subiectul unei anchete.

Textul mesajului specifică faptul că destinatarul ar trebui să se prezinte la un sediu al Poliției, la o anumită dată și oră, eventual împreună cu avocatul. Nu se oferă un motiv anume.

Din moment ce informațiile nu sunt clare în textul furnizat, un utilizator ar putea acționa impulsiv (din teamă sau curiozitate) și ar putea accesa fișierul atașat acestui mesaj, pentru a afla mai multe date concrete despre pretextul invitației. Atașamentul este de tip .pdf și odată accesat, ar putea infecta dispozitivul victimei cu malware.

Analiza acestui fișier atașat arată faptul că, odată executat, ar permite unui atacator control total de la distanță al dispozitivului infectat, inclusiv acces la credentiale, microfon, webcam etc.

Mai mult, textul respectiv pare unul tradus cu instrumente disponibile online de traducere automată, este unul pe alocuri incorect gramatical și neadaptat limbii române. În plus, semnătura din e-mail nu corespunde deloc expeditorului în numele căruia este trimisă această „invitație”.

Răufăcător au migrat puternic în această perioadă spre zona online și încearcă să obțină avantaje din naivitatea unora.

Pentru a evita o posibilă infectare cu malware

– verifică întotdeauna expeditorul mesajului; dacă acesta este o instituție publică, sunați întâi la un număr de pe paginile oficiale de internet

– evită accesarea de linkuri sau atașamente din surse necunoscute; înainte de a da click pe un link, verifică unde te va duce acesta prin plimbarea mouse-ului deasupra linkului respectiv

– fii atent la calitatea textului din mesaj, precum eventuale greșeli de redactare, gramaticale sau de exprimare;

– folosește un antivirus actualizat

– fă back-up regulat la conținutul de pe calculator sau telefon; instalează actualizările la timp

sus(4)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns