hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

facebook

Hackerii îți pot fura pagina de Facebook, cum te păcălesc, cum să te ferești și ce faci dacă ți-ai pierdut contul

Mai multe persoane din Gherla s-au trezit duminică fără acces la contul personal de Facebook, după ce au primit un mesaj care le-a derutat complet. În scurt timp, au descoperit că nu-și mai pot accesa contul.

whatsapp mesaj hacker

„Am primit un mesaj pe Whatsapp, aparent de la o prietenă de-a mea. Mi-a apărut poza ei la profil, așa că nu m-am îndoit că este chiar ea!”, a povestit o tânără din oraș.

Dar mesajul primit pe Whatsapp nu era deloc de la prietena tinerei. Venea de la cu totul altcineva, cu gânduri nu tocmai ortodoxe. „M-a întrebat ce mai fac, apoi mi-a zis că mă roagă să o ajut, că are de activat o pagină și să-i trimit un cod, primit pe telefonul meu”.

Intre timp, ce coincidență, pe telefon vine un mesaj de la Facebook cu un cod. Numai că acesta este codul de resetare a parolei personale, de care are nevoie hackerul.

Odată trimis acest cod necunoscutului de pe Whatsapp, acesta resetează parola de la contul de Facebook și are astfel acces exclusiv la cont.

„Când am vrut să intru pe Facebook, mi-a apărut mesaj că nu e bună parola. Când am rugat o cunoștință să mă caute pe Facebook, să vadă ce s-a întâmplat cu pagina mea, nu m-a găsit, m-am gândit imediat că necunoscutul mi-a dezactivat contul!”

Ce s-a întâmplat

Pe Whatsapp, utilizatorii își pot seta orice poză la profil și orice nume. Doar numărul de telefon diferă, dar cine se mai uită la acesta?

Hackerul a luat pagină de Facebook a unei persoane căreia i-a pus gând rău, a salvat poza unei prietene a proprietarului paginii, pe care a încărcat-o la contul de Whatsapp. Suficient să deruteze complet atunci când a trimis mesajul pe Whatsapp.

Apoi a intrat pe pagina de Facebook respectivă, a dat click pe „Ai uitat parola”. În acest moment, Facebook a trimis prin mesaj codul de restare a parolei. De aceasta are nevoie hackerul pentru a pune mâna pe cont. Și îl poate primi în scurt timp, pe Whatsapp, prin metoda de mai sus.

Odată preluat contul de Facebook, vine la rând o altă victimă. De pe pagina proaspăt cucerită, se alege un prieten. De pe pagina de FB a acestuia, se ia o poză de profil și un nume din lista de prieteni. În scurt timp vine un mesaj pe Whatsapp. Are mari șanse să fie următorul pe lista hackerului.

Cum să te ferești sau ce faci dacă ai rămas fără acces la contul de Facebook

Dacă primești pe Whatsapp un mesaj prin care ți se cere un cod și primești în același timp un cod prin alt mesaj pe telefon, trebuie să fii extrem de precaut. În niciun caz să nu trimiți codul primit.

Ca să fii și mai sigur, dă-i un telefon celui care crezi că ți-a scris pe Whatsapp și verifică totul.

Vestea bună este că dacă ai trecut prin experiența neplăcută de mai sus și ai rămas fără acces la contul personal de Facebook, nu e încă totul pierdut. Intră pe Facebook, dă clic pe „Ai uitat parola” și cere trimiterea codului de resetare prin email.

Cu codul primit pe adresa ta de email folosită la crearea contului de pe Facebook, vei putea să îți recuperezi contul, urmând pașii indicați.

Ulciorul nu merge de multe ori la apă

Cei care au trecut prin experiența neplăcută cu pierderea contului de Facebook au apucat șă-și anunțe prietenii să fie atenți la mesajele primite pe Whataspp.

Astfel că hackerul a avut parte de o reacție pe măsură de la următorul pe care voia să-l tragă pe sfoară.

whatsapp mesaj hacker

sus(6)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns