taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
groapa santioana drum fizesu gherlii

Gropile de la Fizeșu Gherlii au reapărut după plombare, Consiliul Județean explică cum stă treaba

Se spune că niciodată, lucrurile mărețe nu s-au făcut peste noapte. O confirmă gropile din șoseaua de la Fizeșu Gherlii, mărețe, cât roata de mari, formate în câteva luni bune. Lucrările de plombare, făcute în urmă cu câteva zile, după o sesizare, n-au mai fost la fel de mărețe. La nicio săptămână, asfaltul a început să se sfarme. La fel s-a lucrat și la Sântioana, pe repede înainte, cu aceleași efecte.

groapa santioana drum fizesu gherlii

foto primite de la Cristi / 17 aprilie

Pe adresa Consiliului Județean Cluj a fost trimisă o solicitare de informare: verifică cineva starea drumului? există o evidență a problemelor de pe traseu? cât timp durează până se rezolvă o problemă atât de banală, cum e o groapă?

Instituția a răspuns că gropile de pe drumul județean 109C, în zona localității Fizeșu Gherlii, au fost identificate doar  în cursul acestui an. Ele „s-au format din cauza condițiilor meteorologice specifice sezonului rece și a efectului de îngheț-dezgheț”, spun cei de la forul județean.

„Anumite tipuri de lucrări (asfaltare, plombare etc.) nu se pot executa decât în condiții meteorologice favorabile (temperatură și umiditate), astfel că situația a fost remediată în cel mai scurt timp, când acestea au permis executarea unor astfel de lucrări. Reparațiile au fost executate din resursele și cu personalul și utilajele proprii ale Consiliului Județean Cluj, tocmai pentru asigurarea cât mai rapidă a unei circulații rutiere în condiții de siguranță, lucrările fiind provizorii”.

Consiliul Județean mai precizează că „în mod normal, lucrările de întreținere curentă și periodică se execută în urma unor evaluări, în baza cărora se încheie contracte de execuție a lucrărilor. Acestea urmează să se încheie după aprobarea bugetului, respectiv după data de 20 aprilie și după aprobarea Programelor de lucrări care vizează drumurile județene. Activitatea de monitorizare a drumurilor județene aflate în administrarea Consiliului Județean Cluj este una permanentă și este realizată prin acțiunile periodice de evaluare a stării drumurilor de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj.”

vezi pe același subiect

Două gropi cât roata pe șosea la Fizeșu Gherlii, șoferii le văd și le simt, Consiliul Județean așteaptă primăvara, ce spune primarul

sus(1)jos(14)

Lasă un răspuns