taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
gara gherla tren calatori statie cfr

Greva la CFR, miercuri intre orele 7-9. Grevistii cer marirea salariilor si conditii de munca

Calatorii cu trenul au fost luati prin surprindere miercuri dimineata de o greva spontana. La ora 7, angajatii CFR din Federatia Miscare Comercial au intrerupt lucrul. La Gherla trenul 4701 Cluj-Napoca – Ilva Mica a ramas in statie 108 minute, iar trenurile din intervalul orar 7-9 au avut intarzieri de 80-100 minute. Calatorii care au apucat sa-si cumpere bilete au putut sa le returneze la casierie, iar cei care au avut urgente s-au indreptat catre alte mijloace de transport pentru a ajunge la destinatie.

Grevistii sunt nemultumiti de nivelul salarizarii si de conditiile de munca. Ei spun ca salariile lor au ramas pe loc de 7-8 ani si acum solicita o majorare de 2% incepand cu data de 1 mai si de inca 8% din octombrie.

La nivelul intregii tari, aproximativ 600 de trenuri de călători și 300 de trenuri de marfă nu au circulat miercuri, între orele 7.00 și 9.00

‘În urma întreruperii de activitate a angajaților de la Mișcare Comercial, aproximativ 600 de trenuri de călători și 300 de trenuri de marfă nu circulă miercuri, între orele 7,00 și 9,00, la nivelul țării. Oamenii sunt nemulțumiți în principal de nivelul salarizării și de condițiile de muncă. Cei care au întrerupt activitatea sunt operatorii și impegații. La această oră (8, 35 n.r.) nu circulă niciun tren la nivelul țării, iar acțiunea se va încheia la ora 9,00’, a declarat miercuri dimineață, pentru Agerpres, președintele Federației Mișcare Comercial, Gheorghe Frățică.

Acest a precizat, totodată, că miercuri, la ora 10,00, au loc întâlniri cu reprezentanții CFR Infrastructură și CFR Călători, urmând ca la ora 17,00 să participe la o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Dan Șova, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă angajații din domeniu.

Federațiile sindicale din transporturile feroviar anunțaseră, în urmă cu o săptămână, că ar putea declanșa conflictul colectiv de muncă începând cu data de 23 aprilie, dacă până atunci nu vor fi încheiate noile contracte colective de muncă, cu prevederi favorabile salariaților.

Potrivit lui Iulian Măntescu, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, o alta nemulțumire a CFR-iștilor se referă la eliminarea, începând de anul trecut, a drepturilor de călătorie gratuită pe calea ferată.

„Vorbim de un drept consfințit din vechime, acela ca feroviarii să poată călători gratuit în interes de serviciu și în interes particular pe calea ferată. De această facilitate beneficiază toți colegii noștri din Europa. Din păcate, autoritățile au decis anul trecut să nu mai acorde aceste autorizații, provocând o stare de nemulțumire intensă în rândul salariaților”, preciza Iulian Măntescu.

El menționa, totodată, că nesemnarea noilor contracte colective de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariați de la CFR Marfă.

„Bugetele de venituri și cheltuieli pentru anul 2014 reflectă incapacitatea managerilor în găsirea măsurilor de creștere a veniturilor unităților de cale ferată, astfel încât pierderile salariale ale CFR-iștilor să poată fi recuperate după o perioadă de austeritate de șase ani. Este inadmisibil ca, la ora actuală, marea majoritate a CFR-iștilor să primească salarii de 1.100 lei. Vorbim de o stare de nemulțumire acumulată în rândul a peste 50.000 de salariați, din cauza unor revendicări nesoluționate la timp”, a mai spus Iulian Măntescu.

Urmare a protestului spontan declanșat de  membrii unor organizații sindicale feroviare, trenurile, care nu au plecat din anumite stații în intervalul orar 07.00-9.00, au fost reprogramate după ora 9.00, iar cele care au staționat pe traseu și-au vor continua drumul spre destinațiile finale.

Pasagerii care și-au cumpărat bilete la trenurile afectate de protestul spontan și au mai dorit sa efectueze călătoria, au putut solicita restituirea contravalorii biletelor achiziționate și neutilizate, conform regulamentului de transport pe calea ferată și reglementărilor în vigoare.

CFR Călători mulțumește intr-un comunicat pasagerilor pentru înțelegere si cere scuze pentru disconfortul creat .

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns