taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
invatamant cluj protest sinidcat

Greva în învăţământ – nu sunt îndeplinite condiţiile pentru declanşare. Cum au votat sindicatele

Într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ transmis luni, 12 iunie, se arată că nu sunt întrunite condiţiile legale pentru declanşarea unei greve generale la nivelul tuturor sindicatelor afiliate.

În acelaşi comunicat se mai arată că nemulţumirile salariaţilor din învăţământ rămân în continuare nerezolvate.

Conform hotărârii Colegiului Național al Liderilor F.S.L.I. din data de 31.05.2017, în perioada 6-9 iunie 2017 membrii de sindicat ai organizațiilor sindicale afiliate la federația noastră au fost consultați, prin referendum, pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale începând cu data de 12 iunie 2017.

În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67 % din totalul membrilor de sindicat F.S.L.I. au spus ”DA” pentru grevă generală, începând cu data de 12 iunie 2017, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50% și 86% opțiune pentru această formă de protest.

În această situație, nu sunt întrunite condițiile legale de a declanșa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la FSLI.

Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți de Legea salarizării! Nemulțumirea lor este profundă!
Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliți, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor și nu doresc ca și aceștia să fie afectați.

Este clar că guvernanților nu le pasă de personalul din învățământ, însă aceștia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului școlar 2017-2018 și sperăm că ni se vor alătura atât elevii, cât și părinții acestora.

COLEGIUL NAȚIONAL AL LIDERILOR F.S.L.I.

Bucuresti, 12 iunie 2017

foto: arhivă

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns