hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

gradinita casuta fermecata gherla

Gimnastică cu copiii de la gradinița Căsuța Fermecată și părinții, în programul Kalokagathia – VIDEO

Stai!” a fost semnalul care a atras părinți, bunici sau plimbăreți din parc lângă terenul de sport al Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța fermecată” din Gherla.

Era momentul de încălzire pentru evenimentul final al Programului Național Kalokagathia, program ce are are ca scop stimularea interesului pentru dans şi mişcare, ca modalitate de menţinere a stării de sănătate şi de influenţare a unei evoluţii corecte şi armonioase a organismului.

Proiectul, al cărui coordonator a fost educatoarea Carmen-Monica Demeter, s-a desfăşurat miercuri sub titlul „Împreună să dansăm” iar evenimentul final a constituit o trecere în revistă a activităților proiectului.

La invitaţie au răspuns elevii clasei pregătitoare „Albinițele” a secției Step by step a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Gherla, conduşi de învăţătoarele Carmen Mureşan şi Liliana Guţă, care au evoluat alături de copiii din grupa mijlocie „Iepuraşii”, pregătiți de educatoarele Carmen Monica-Demeter și prof. înv. preșcolar Monica-Liuța Tanasă şi grupa mare „Ștrumfii”, îndrumați de prof. înv. preșcolar Monica Beldean și prof. înv. preșcolar  Delia- Ioana Belean.

galerie foto gherla

Gimnastica de înviorare este un moment obligatoriu în programul zilnic al preșcolarilor și este o formă simplă şi utilă de practicare sistematică a exerciţiilor fizice, creând bună dispoziţie şi deschidere spre activităţile zilei. Așa că următorul moment a fost chiar exercițiul de înviorare „1, 2, 3”, efectuat la unison de 80 de copii.

Privitorii au fost apoi delectați de evoluția participanților, care au pregătit momente individuale: „Iepuraşul vine” cu grupa mijlocie „Iepuraşii”, „Albinuța” cu clasa pregătitoare „Albinițele” și „Din nou e primăvară”, cu grupa mare „Ștrumfii”.

Cel mai spectaculos moment a fost cel de gimnastică aerobică, pentru că după exercițiul demonstrativ al copiilor a urmat partea interactivă, când toți părinții au făcut mișcare alături de copii, pe muzică antrenantă. Leit-motivul proiectului a generat momentul următor, ”Împreună să dansăm”, cu un efect vizual frumos.

După acordarea medaliilor de participanți la Programul Național Kalokagathia copiii, alături de părinți, au efectuat marșul final, pe ritmuri pline de energie, cu diferite variante de mers și  bătăi din palme, ducând cu ei bucuria mișcării efectuate împreună, în aerul cald de primăvară.

video în continuare

sus(13)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns