taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
conducta apa rupta cluj gherla

Gherla și mai multe localități au rămas fără apă, s-a rupt magistrala de la Cluj – VIDEO

Apele crescute ale Someșului și un mal care s-a prabușit au rupt vineri după-amiază magistrala de apă Gherla – Cluj.

În cursul serii, Gherla și localitățile aflate de-a lungul magistralei au rămas fără apă la robinete.

Potrivit reprezentanților Companiei de Apă, avaria este una serioasă și s-a produs în zona Iclozel – Fundătura, unde conducta cu diametru de aproximativ o jumătate de metru a fost ruptă. La locul avariei intervin echipaje ale companiei, însă lucrările ar putea dura mai mult timp, spune directorul Companiei de Apa Gherla, Ovidiu Drăgan. El a transmis populației scuze pentru disconfortul apărut și a dat asigurări că se lucrează pentru rezolvarea cât mai rapidă a problemei.

Cel mai optimist termen pentru remediere este sâmbătă, iar cel mai pesimist luni, 27 mai.

În urma avariei sunt afectate localitățile Gherla, Dej, Iclod, Iclozel, Livada, Orman, comunele Fizeșu Gherlii, Țaga, Geaca, Cătina cu localitățile componente, sat Bunești, Cuzdrioara, Mănășturel, Urișor, Cășei, Rugășești, Chiuiești, Coplean, Câțcău, Nima, Sălicea, Muncel, Cetan, Vad, Valea Groșilor, Bogata de jos, Bogata de sus, Curtuiușu Dejului, Calna, Dobrocina, Fodora.

conducta apa rupta conducta apa rupta

La Gherla au fost alertate unitățile importante, cum sunt spitalul, caminul de vârstnici și serviciul voluntar de pompieri. Primarul Ioan Neselean spune că aici s-au făcut rezerve de apă, necesare pentru desfășurarea activității.

A fost anunțată și Prefectura Cluj despre situația apărută. Este posibil ca în cazul în care termenul de remediere a avariei să se prelungească, populația să fie alimentată cu apă cu ajutorul pompierilor.

Vineri seara la ora 22 este anunțată la sediul primăriei Gherla o ședință a Comitetului Pentru Situații de Urgență.

video în continuare

 

Magazinele din Gherla golite de apă, oamenii cumpără tot, după ce s-a anunțat sistarea apei pe câteva zile – VIDEO

sus(3)jos(105)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Da populatia?.....de ce nu a fost alertata?

    sus(16)sus(4)

Lasă un răspuns