hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

primarie gherla 1910

Gherla, primăria pe la 1910

Actuala clădire a primăriei a fost construită la începutul anilor 1900. In locul ei se afla înainte o casă în stil baroc, care a fost demolată.

In fotgrafia de acum peste 100 de ani, datată aproximativ 1910, mai apare în partea dreaptă încă o casă, care a fost demolată şi ea pe la sfârşitul anilor ’30. In locul ei s-a construit fosta clădire a poştei, în stil cubic.

Dupa ridicarea construcţiei, aici a funcţionat Banca de Credit şi cafeneaua Royal la parter, care prin anii ’20 avea şi o terasă în faţă. Stilistic, aparţine eclectismului clasicizant.

Primăria s-a mutat aici după 1944 şi funcţioneaza de atunci fără întrerupere în aceeaşi locaţie. La parter a funcţionat un Cafe-Bar până pe la începutul anilor 2000.

sus(0)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns