nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla angajare calculatoare sofer locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj

penis graffiti gara gherla

Gherla, „orașul penisurilor” – desenele obscene întâmpină turiștii de ocazie la stația CFR. Gara doarme, primăria sforăie

Zidurile gării din Gherla și ale podului peste calea ferată sunt mâzgălite de ani buni cu tot felul de inscripții, mesaje de iubire, dar și de ură.

Texte că „Dani+Lavi=Love”, ori „M**e Steaua” sunt deja banale. Așa că de ceva vreme încoace, persoane necunoscute, cu gusturi dubioase, s-au specializat în desene mai complexe: penisuri mari, penisuri mici, penisuri în sus, penisuri în jos. În orașul în care administrația parcă doarme, nu-i oprește nimeni.

Deși s-au făcut mai multe reclamații pe acest subiect, atât la gară, cât și la primărie, nu s-a rezolvat nimic. Responsabilii ridică din umăr și dau vina pe alții, în dulcele stil românesc al incompetenței.

penis graffiti gara gherla

Gara zice că n-are cum să-i urmărească pe cei care fac asta și nici nu are astfel de atribuții. „Doar n-o să stăm noaptea să-i pândim, noi suntem CFR Călători!”

Podul ține de CFR Infrastructură, care abia mai găsește bani de reparat găurile din șine, la ce tunuri s-au dat la calea ferată. Construit de peste 30 de ani, podul este într-o stare jalnică, pentru că în toți acești ani nu s-a făcut nicio lucrare de întreținere.

Pe de altă parte, primăria se spală rapid pe mâini și zice că e spațiul gării, deși gara face parte din oraș, iar orașul are un primar, care e plătit din banii oamenilor ca să rezolve chiar astfel de probleme, pentru că imaginea orașului e în mâinile lui. E prea pretențioasă sarcina? E prea mult? Așa se pare. Avem un primar care mai degrabă e șef pe statul de plată, cu cele mai multe cifre. Că altfel nu prea îl vezi, decât dacă se sfințește vreo biserică, ori dacă apare vreun sportiv-campion să se fotografieze cu el, să „ia” puțină celebritate. Iar de auzit, nici atât nu se aude domnul primar. Se fac în curând doi ani de când ocupă fotoliul de șerif (de 14 milioane, vezi aici) și încă n-a ieșit în public să vorbească orașului despre probleme, ori să răspundă la întrebările oamenilor, că sunt destule, har Domnului. Dom’ primar e pe val și va fi luat de val.

Așa că penisomanii își fac de cap în continuare și nu-i deranjează absolut nimeni.

penis graffiti gara gherla

Oripilați de desenele scârboase, câțiva localnici din apropiere n-au mai rezistat la atâta indolență și au luat măsuri: au adus găleți cu var și s-au apucat să văruiască chiar ei pereții podului. Numai că albul curat a rezistat foarte puțin și peste noapte, desenele au reapărut. S-a văruit din nou, s-a desenat din nou. Iar în cele din urmă, cei mai slabi au cedat.

Desenele cu penisuri de la gara Gherla sunt primele imagini pe care călătorii le văd când ajung în oraș. Ar putea crede că au ajuns în „orașul penisurilor”, probabil o mândră și aleasă denumire pentru conducerea orașului.

imagini foto primite de la cititori nemulțumiți

penis graffiti gara gherla

sus(15)jos(38)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Bună ziua. Eu cred că este prea multă exagerare pentru un lucru atâta de banal. Daca sunt desenate cateva penisuri în gară nu inseamna ca este un "oraș al penisurilor" .

    sus(12)sus(51)
  2. Probabil asta e pentru PSD. Mu...e PSD !!!!

    sus(50)sus(13)

Lasă un răspuns