ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
gherla strand 1986 cluj

Gherla, la ștrand în 1984

De la mijlocul anilor ’80 s-a deschis pentru locuitorii din Gherla noul ştrand, în parcul mare, lângă Someş.

Era perioada de transformare a oraşului, când demolările de case pentru construcţia de blocuri era în toi mai peste tot. Dacă aveai cumva ghinionul să locuieşti într-o casă unde un arhitect prea destoinic gândea că s-ar putea face un bloc de locuit, erai pierdut. Casă era demolată şi erai mutat la bloc cu forţa.

Ştrandul s-a construit fără prea multe pretenţii, aşa cum se lucra în comunism, la normă. Şi totuşi, era varianta cea mai la îndemână pentru a face baie în sezonul estival, pe lângă locaţiile deja cunoscute, Băile Băiţa ori Sărătura.

Bazinul mare avea dimensiuni aşa-zis olimpice – aproximativ 25 x 50 metri, cu adâncime la margine de 1.75 metri, iar spre mijloc aproximativ 2.50 metri.

Pentru cei mici s-a construit în apropiere un ştrand rotund, de mică adâncime. Într-un colţ era un chioşc, unde dacă aveai noroc, apucai mici sau bere. Mai erau câteva leagăne şi… cam atât.

După 1990, incinta a fost administrată o perioada de Organizaţia Clubul Tineretului, care a deschis la scurt timp discoteca Ring, cu numele „împrmutat” de la celebra discotecă din Costineşti. Cea mai de succes decadă, după numărul uriaş de petrecăreţi, a fost între 1993-2003, când se stătea la coadă la intrare, dar şi la ieşire.

src=”https://www.gherlainfo.ro/discoteca-ring-si-o-poveste-de-20-de-ani-cu-petreceri-de-neuitat-video/

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns