hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

gherla strand 1986 cluj

Gherla, la ștrand în 1984

De la mijlocul anilor ’80 s-a deschis pentru locuitorii din Gherla noul ştrand, în parcul mare, lângă Someş.

Era perioada de transformare a oraşului, când demolările de case pentru construcţia de blocuri era în toi mai peste tot. Dacă aveai cumva ghinionul să locuieşti într-o casă unde un arhitect prea destoinic gândea că s-ar putea face un bloc de locuit, erai pierdut. Casă era demolată şi erai mutat la bloc cu forţa.

Ştrandul s-a construit fără prea multe pretenţii, aşa cum se lucra în comunism, la normă. Şi totuşi, era varianta cea mai la îndemână pentru a face baie în sezonul estival, pe lângă locaţiile deja cunoscute, Băile Băiţa ori Sărătura.

Bazinul mare avea dimensiuni aşa-zis olimpice – aproximativ 25 x 50 metri, cu adâncime la margine de 1.75 metri, iar spre mijloc aproximativ 2.50 metri.

Pentru cei mici s-a construit în apropiere un ştrand rotund, de mică adâncime. Într-un colţ era un chioşc, unde dacă aveai noroc, apucai mici sau bere. Mai erau câteva leagăne şi… cam atât.

După 1990, incinta a fost administrată o perioada de Organizaţia Clubul Tineretului, care a deschis la scurt timp discoteca Ring, cu numele „împrmutat” de la celebra discotecă din Costineşti. Cea mai de succes decadă, după numărul uriaş de petrecăreţi, a fost între 1993-2003, când se stătea la coadă la intrare, dar şi la ieşire.

src=”https://www.gherlainfo.ro/discoteca-ring-si-o-poveste-de-20-de-ani-cu-petreceri-de-neuitat-video/

sus(0)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns