hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

ceata gherla

Gherla înghițită de ceață, la alții e cald ca primăvara. De când vine frigul

O ceață groasă a acoperit Gherla în ultimele două zile. Fenomenul meteo a apărut de-a lungul Văii Someșului, dar și în alte zone de deal.

Luni dimineață ceața a început să se formeze după ora 3, iar la ora 5, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ceață densă, cu vizibilitate pe alocuri de sub 50 de metri, valabilă până la ora 9.

Atenționarea a fost prelungită până la ora 12 și apoi din nou, până la ora 14, cu valabilitate în Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Chinteni, Gârbău, Călărași, Sânpaul, Vad, Petreștii de Jos, Borșa, Dăbâca, Săndulești, Tureni, Aiton, Ploscoș.

Ceața care se ridică greu a făcut ca temeperatura aerului să rămână mult mai scăzută față de alte zone ale țării. Duminică la Gherla s-au atins doar 9 grade, în timp ce în Moldova și Muntenia s-au atins temperaturi de primăvară adevărată, cu un record de 17 grade la Târgoviște.

Luni dimineață a fost rece, cu o minimă de -4,5 grade la Dej și Cluj-Napoca.

Vine din nou frigul

Specialiștii ANM spun că până miercuri, în Transilvania, vor fi temperaturi pe timpul zilei de 9-10 grade. Apoi vremea se va răci, mai puternic spre finalul de săptămână. Sâmbătă și duminică nu se vor depăși ziua 0-1 grade.

În a doua săptămână, temperaturile vor fi în general constante și apropiate de cele specifice perioadei. Maximele vor fi, în medie, de 4-5 grade.

Temperaturile din timpul nopții vor fi mai ales sub pragul de îngheț, pe tot parcursul intervalului, astfel încât media regională va fi cuprinsă între -5 și -1 grad, exceptând nopțile din 23 și 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -12…-10 grade.

Precipitații slabe vor cădea în zilele de 22 și 23 februarie și pe spații mai mici în 21 februarie, iar local și în a doua săptămână, cu o probabilitate mai ridicată, în perioada 28 februarie – 3 martie.

foto: ceață densă la Gherla, luni dimineața, ora 4.30

sus(3)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns