taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
ziar bontida

„Gânduri şi cugetări bonţidene” ajunge la cititori și în 2020

Multe oraşe nu au o publicație locală, dar iată, comuna Bonţida se poate lăuda cu aşa ceva. De câteva zile a apărut primul număr pe 2020 al publicaţiei independente „Gânduri şi cugetări Bonţidene”, sprijinită de Primăria şi Consiliul Local.

Cum este normal să se întâmple la debutul unui nou an, editorialul primului număr constă în tradiţionalul Pluguşor, în care colectvul de redacţie urează La mulţi ani cu sănătate şi cu noi speranţe, dar abordează și primele sărbători ale anului 2020, Boboteaza şi ziua Sfântului Ioan Botezătorul.

Nu este uitat marele poet naţional şi universal, Mihai Eminescu, căruia sunt dedicate mai multe materiale, printre care şi cuvântul poetului local, Alexandru Blaga. Tot legat de aniversarea zilei de naştere a lui Mihai Eminescu este şi poezia „Luceafărul iubirii”,  scrisă de același poet bonţidean, autorul unui număr de șapte volume de poezii, un adevărat om de cultură pusă în slujba păstrării tradiţiilor literare ale comunei.

Nu putea lipsi cuvântul primarului Emil Cărhaţ, care pe lângă tradiţionala urare de început de an îşi exprimă gândurile cele mai curate, mai adevărate, mai benefice pentru întreaga populaţie a comunităţii pe care o conduce.

Tot în primul număr, rubricile „Din arhivele istoriei” şi „În atenţia cititorilor”. Tematică de interes, cu care s-au obișnuit deja locuitorii celor patru sate componente ale comunei, Bonțida, Răscruci, Coasta și Tăușeni, după 22 de apariții.

Redactor coordonator al publicației este gherleanca Anca Feurdean, iar funcţia de redactor şef este deţinută de Ioan Herineanu.

Szekely Csaba

sus(2)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns