ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
iulius mall restaurant terasa cluj

Gândaci și alimente expirate găsite la Iulius Mall în Cluj – control de la Protecția Consumatorului la restaurante

Mall-urile din Cluj-Napoca au devenit de ani de zile locul preferat pentru o masă copioasă, cu o ofertă atractivă. Însă un control al comisarilor de la Protecția Consumatorului a scos la iveală lucruri nu tocmai plăcute.

Pentru a verifica aspectele semnalate într-o reclamație primită de la consumatori, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Iulius Mall Cluj SRL, din Cluj-Napoca, în data de 20 septembrie.

Verificarea s-a derulat în cadrul campaniei Academia Comisarilor, în care sunt implicați angajați tineri, asupra respectării prevederilor legale în domeniu, la unitatea menționată, ocazie cu care au fost constatate mai multe abateri.

video gherla info

Echipele de control ale CJPC Cluj au extins cercetarea și la alți opt operatori economici care activau în zona de food court și au aplicat nouă amenzi contravenționale în cuantum de 245.000 lei.

Principalele abateri identificate de comisarii clujeni au fost:

 • prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în spațiile de tranzit
 • existența unor căi de acces improprii desfășurării activității de alimentație publică
 • comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită
 • schimbarea stării termice a unor produse și preparate
 • comercializarea unor produse alimentare și preparate fară elemente de identificare-caracterizare
 • folosirea unor spații de depozitare insalubre (cu rugină), aferente produselor din carne refrigerată și preparatelor calde/reci, precum și a congelatoarelor verticale și orizontale
 • utilizarea unor aparate frigorifice insalubre care nu funcționau la parametrii prevăzuți, fiind improprii depozitării produselor.

Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:

 • oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare și preparate în valoare de circa 4.500 de lei
 • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru operatorul economic proprietar al spațiilor din zona food court
 • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru cinci operatori economici care activau în zona food court, având închiriate spații aici
 • oprirea temporară a prestării serviciilor până la la finalizarea lucrărilor de reamenajare, pentru unui operator economic care derula șantier de amenajare și, în paralel, blocul alimentar funcționa.

foto: arhiva

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns