ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca vanzatoare magazin dej magazin gherla haine second hand ghizodan angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
furtuna cluj copac rupt

Furtună extremă la Cluj, oameni răniți, mașini distruse, intervențiile au continuat luni dimineață

O furtună cum rar s-a mai văzut s-a abătut duminică seara peste municipiul Cluj-Napoca. 

A plouat cu găleata, mai multe străzi au fost înghițite de ape, iar vijelia exterm de puternică a pus la pământ mai mulți copaci. A căzut și grindină multă, care a albit în scurt timp zonele verzi și drumurile. În scurt timp, au început să sune telefoanele la 112, pentru a cere ajutor.

ISU Cluj a preluat peste 150 de solicitări, venite din municipiul Cluj-Napoca, pentru înlăturarea arborilor doborâți, a acoperișurilor sau elementelor de construcție afectate sau privind avarii ale rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului.

Au fost dislocate pentru înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții căzute peste autoturisme, locuințe sau instalații de distribuție a utilităților, 11 echipaje cu mijloace specifice (30 pompieri) din cadrul ISU Cluj, șapte echipaje ale Serviciului Spații Verzi din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca (28 de specialiști), opt echipaje din cadrul asociației CERT (20 de voluntari), precum și echipe specializate din cadrul furnizorilor de utilități.
Echipajele ISU Cluj au desfășurat peste 50 de intervenții, la care se adaugă cele ale Serviciului Spații Verzi și asociației CERT.

Pe parcursul nopții, două echipaje medicale de Ambulanță au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderilor elementelor de construcții. Acesta prezentau afecțiuni ușoare, la evaluarea primară.

cluj pompieri macara isu furtuna

O intervenție a avut loc la secția hematologie a Institutului Oncologic, pe bd. 21 Decembrie 1989, unde copacii căzuți au blocat căile de acces. Pe Emil Racoviță, un copac a căzut peste o casă. Copaci rupți au fost și la baza sportivă de pe strada 1 Decembrie 1918. Un acoperiș a fost smuls de vânt la liceul Lucian Blaga, pe Aleea Băișoara.

 

furtuna cluj masina spart luneta

foto: cartierul Gheorgheni, copaci căzuți peste mașini

Zeci de copaci au căzut peste drum, mașini sau case. Mai mulți proprietari și-au găsit autovehiculele cu parbrizele sau lunetele crăpate sau sparte.

furtuna cluj masina spart

„Cine plătește paguba? De ce nu se poate parca mașina fără frică, că nu cade vreun copac de 15-20 de metri? Și de ce nu a primit nimeni alertă, ca vine vreme rea?”, s-au întrebat oamenii.

ISU Cluj a explicat că mesajele Ro-Alert se transmit doar în cazul avertizărilor COD ROȘU, conform procedurii. ANM a emis duminică seara doar o avertizare COD PORTOCALIU de vreme rea.

Luni dimineață au venit noi solicitări prin 112 pentru îndepărtarea arborilor sau elementelor de construcții afectate. Probleme au fost semnalate pe străzile Bistrița, Tache Ionescu, Arinilor, Costache Negrutzzi, Albac, Alexandru Vaida Voievod, Rășinari.

  • știre în curs de actualizare

vezi pe același subiect

Furtună mare la Cluj, centrul inundat, a căzut grindină, vijelia a rupt copaci și a smuls acoperișuri – VIDEO

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns