taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor

Fundația Teka se pregătește pentru taberele de vară

Fundaţia Culturală „Téka” din municipiul Gherla îşi planifică deja activităţile pe timpul verii. În ciuda problemelor sanitare legate de pandemie, se dorește respectarea tradiţiei taberelor estivale, care se vor desfăşura în perioada vacanţei.

Dacă nu vor interveni restricții, în acest an elevii şi tinerii din Gherla și din comunele din zonă vor avea ocazia de a participa la nu mai puţin de șapte tabere. Mai ales tabăra de meşteşuguri populare se bucură de succes. Aceasta va avea loc în perioada 26 iunie – 2 iulie 2021 şi la sunt așteptați să participe copii de 6-14 ani. La finalizarea taberei, copiii îşi vor expune lucrările în cadrul unei expoziţii vernisate în curtea fundaţiei.

Nu lipeşte din programul verii nici tabăra de limba română, deschisă copiilor de 6-10 ani, care provin din satele cu populaţie maghiară preponderentă din zona Gherla şi care sub coordonarea unor cadre didactice bine pregătite, în intervalul 5-9 iulie, însuşesc corect gramatica limbii române şi exersează cititul şi vorbirea prin diferite forme şi mijloace didactice aplicate în grup. O iniţativă lăudabilă a fundaţiei gherlene de a ajuta aceşti copii în domeniul însuşirii corecte a limbii române. Acest curs s-a bucurat şi la ediţiile trecute de mare popularitate , fiind frecventat şi de mulţi copii gherleni care provin din familii mixte.

Amatorii de folclor au şi ei prilejul de a onora tabăra de dansuri populare Kaláka, planificată în perioada 25-31 iulie, iar elevii claselor I-VIII deja se pot înscrie la activităţile de ceramică şi broderie (20-25 iulie).

Copiii cu talent muzical au posibilitatea de a se perfecţiona în cadrul taberei muzicale ce se va derula în intervalul 31 august – 4 septembrie, tabăra fiind iniţiată mai ales pentru elevii şi tinerii din localităţile de pe Câmpie.

Ultimele două tabere sunt organizate pentru amatorii de artă, în perioada 7-11 iulie, pentru elevii de liceu. Pentru doritorii de a se familiariza cu istoricul satelor de unde provin se organizează tabără în intervalul 11-17 iuie.

Şi o ultimă informaţie legată de Fundaţia Culturală „Téka” din Gherla, în acest an va începe construirea unui nou internat la liceul pe strada Fermei, pentru elevii care provin din mediul rural.

În prezent, în internatul de la sediul fundației sunt cazaţi 135 de elevi din 32 de sate din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(9)jos(1)

Lasă un răspuns