taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare

Fotograful care vrea să îți arate că sunt oameni frumoși în Gherla

O combinație extrem de reușită între fotografia de calitate și poveștile despre oameni care au pasiuni mistuitoare din Gherla reușeste Kristian Jucan. 

Este un tânăr care la 22 de ani a umblat deja prin lume, a văzut multe, iar acum a simțit că este momentul să împărtășească cu ceilalți din experiența sa, într-un mod pe cât de plăcut, pe atât de incitant. În fiecare joi seara, pe blogul său, intitulat Documenting Passion, Kristian redă câte o poveste, în imagini.

„Sunt oameni în Gherla despre care nici nu știm că există!”, spune el. „I-am descoperit prin cunoștințe, prieteni comuni care îmi povesteau despre ei. I-am căutat, le-am spus ce intenționez și au fost de acord să mă lase să intru în lumea lor. Mi-au spus secretele lor, mi-au arătat ceea ce fac, mi-au demonstrat că sunt demni de apreciere, dar nu neapărat prin preocupările lor, ci prin devotamentul total pe care îl au. Sunt un exemplu pentru oricine vrea să se dedice cu adevărat unei pasiuni, sunt o valoare pentru oraș. Pe blogul Documenting Passion încerc să arăt și altora ce am descoperit, lucruri fascinante, pentru cine știe să le aprecieze”.

Primele reacții nu au întârziat să apară. „Sunt deja câteva mii de oameni care au accesat blogul, iar pe Facebook sunt sute de like-uri și share-uri. Cei cu care am vorbit mi-au confirmat că e o idee tare faină și că ar putea fi o gură de aer față de tot conținutul de calitate slabă care ni se livrează în ziua de azi”.

Kristian mai știe că sunt multe persoane care merită un loc pe blogul său, dar nu se limitează la oraș și spune că pe viitor se va extinde spre Cluj și Alba Iulia. „Sunt dispus să mă duc foarte departe. Fac parte dintr-o generație căreia confortul primit îi cam taie din pofta de a cerceta, de a descoperi. Eu vreau să demonstrez că acest fenomen nu s-a generalizat, din fericire”.

Cât despre personajele din poveștile ilustrate de pe Documenting Passion, cititorului îi este lăsată plăcerea de a le descoperi singur. Iar cei care doresc să-l sprijine pe Kristian în proiectul său, o pot face prin Patreon.

Kristian, despre proiectul său

Salutare! Numele meu este Kristian Jucan, am 22 de ani, sunt născut și crescut în Gherla. Mi-au plăcut de mic artele, așa că am încercat din toate câte puțin: desen, producție muzicală, animații, design grafic și îmi plăcea să scriu eseuri.

kristian jucan gherla

Țin minte ca ai mei aveau o săpunieră, o cameră pe film, iar ca puștan voiam să explorez, să văd ce face. Păcat că nu mergea. Poate curiozitatea m-a făcut să mă duc așa departe cu fotografia, din dorința de a nu lăsa acea scânteie de curiozitate să se stingă.

Am activat patru ani în domeniul fotografiei de eveniment. În momentul de față, fotografia de nuntă este ramura cea mai bine pusă la punct la noi în țară, așa mi-a fost cel mai accesibil să cunosc oameni și să învăț. Câțiva ani și sute de evenimente mai târziu, alături de o echipă de fotografi din Cluj, am ajuns să fotografiez în Maroc, Malta și în multe alte orașe de la noi.

Consider fotografia de nuntă a fi o activitate extrem de complicată, dar deosebit de importantă pentru miri. Cu toate acestea, încăpățânat din fire și veșnic visător, nu simțeam că am un impact semnificativ în jurul meu.

Așa am pornit proiectul „Documenting Passion”. Îmi doresc să plec de pe acest Pământ liniștit că am făcut exact ce am simțit. Vreau să îmi aduc aminte cu plăcere de toți oamenii pe care i-am ajutat, de toți cei care s-au bucurat de inițiativa mea și de cei care astăzi sunt fericiți că au ajuns unde și-au dorit.

Pentru acest proiect documentar, pun la bătaie toată informația pe care am acumulat-o în acești ani. Voi expune experiența mea alături de niște oameni minunați, care își urmează pasiunile sub forma unui articol pe blog. Câte un articol în fiecare săptămână.

Printre obiectivele acestui proiect se numără expunerea unor oameni talentați și muncitori, care își aduc aportul în societatea în care trăiesc. O expunere care, sper eu, le va aduce noi resurse, conexiuni sau chiar clienți.

Un alt obiectiv ar fi utilizarea articolelor ca mijloace de conștientizare asupra diferitelor teme, cu ajutorul unui om care își dedică timp unei anumite cauze, spre exemplu.

În cele din urmă, vreau ca proiectul să reprezinte un manifest al oamenilor muncitori, care și-au depășit limitele și spusele celor din jur. Mi-aș dori să se formeze o comunitate a unor astfel de oameni.

Am fost extrem de plăcut surprins să aflu că sunt o mulțime de oameni talentați în Gherla, nici nu pot să mă gândesc câți sunt în toată țara.

Ne vedem în fiecare joi la ora 18:00 cu un nou articol, o nouă poveste a unui om pasionat.

sus(63)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns