taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
sabo marius gherla primar radio fir

Fostul primar Sabo acuză modul în care se cheltuiesc banii la primărie și vorbește despre o nouă candidatură

Marius Sabo, fostul primar din Gherla în perioada 2012-2016, a vorbit despre administrația publică locală, despre activitatea acesteia și despre o posibilă candidatură la viitoarele alegeri, într-o emisiune difuzată în direct vineri la Radio Fir, la Dej.

În 2016, Marius Sabo a pierdut alegerile locale. „Atunci eram convins că voi mai obține un mandat, dar m-am înșelat N-am trecut ușor peste această înfrângere, numai eu știu ce am avut în suflet”, a spus Sabo la radio.

Fostul primar a explicat că la finalul mandatului de primar a lăsat în conturile primăriei 140 de miliarde de lei vechi. „Toate veniturile din bugetul local le-au cheltuit (n.r. administrația actuală). N-au dirijat spre investiții niciun leu, totul merge spre funcționare. Eu mi-am dorit cheltuirea rațională a banului public, nu așa cum se cheltuie azi. „.

Sabo a acuzat administrația locală de cheltuieli care nu și-ar avea rostul și de tărăgănarea unor proiecte.

„Pentru proiectul de modernizare a centrului istoric le-au trebuit 3 ani de zile. Era pregatit cu toate avizele, era un proiect la cheie. Vor acum ca înainte de alegeri să spună Uite ce facem noi! Nu-l vor termina nici în 2020. Eu n-am avut proiecte aberante ca târgul de animale, de 20 de miliarde. Am fost singurul care m-am opus în consiliul local. Deja au cheltuit vreo 500 de milioane pentru un studiu de fezabilitate, este foarte mult. Azi se cheltuie bani pe prostii. In secunda 2 aș putea să fac din pix 1 milion de euro, reduceri cu cheltuielile. Un exemplu, Poliția Locală. Eu n-am vrut să o înființez. Are efect zero.20 de oameni azi costă Gherla în jur de 20 de miliarde pentru salarii, plus alte cheltuieli. Noi dădeam 2 miliarde pe an la o firmă de protecție și pază din Cluj. Poliția locala, daca nu are rolul bine determinat, este consumatoare de bani. Se poate lua o firmă privată de pază și ordine care să facă același lucru. Azi vânează șoferii care parchează și le pun recipise în parbriz. Întâi trebuia rezolvată problema cu parcările și apoi trecut la amenzi. Am fost singurul consilier local care am votat împotriva înființării Poliției Locale. Azi Gherla nu are nevoie de o cheltuială de 20 miliarde. Dacă aș fi din nou primar, probabil aș reduce numărul de angajați la jumătate. Apoi, salariile din primărie au crescut de la 30 de miliarde la 100-110 miliarde, mai mult de trei ori. Desigur, permite legea, te lasă să dai, dar nu trebuie să exagerezi. S-a umflat aparatul administrativ, eu nu prea am angajat decât strictul necesar, acum se angajează într-o veselie. În ultima vreme chiar e o bătaie de joc. O altă cheltuială este cea cu transportul gunoaielor, de 20-30 de miliarde pe an, se transportă la Oradea. Legea spune că depozitul temporar trebuie să se golească, dar nu precizează termenul. Se putea face un transport pe lună, ori pe săptămână, dar la noi se aruncă cu banii. Anul acesta se definitivează centrul integrat al deșeurilor de la Cluj, puteam duce acolo. La venirea mea în primărie, ADP avea cheltuieli de 50-60 miliarde. Am redus la 27-30 de miliarde, acum se cheltuie dublu. S-au propus capele la Băița, Hășdate și Silivaș, valoarea lor ajunge aproape de 5 miliarde plus tva pe bucată. Propunerea mea a fost că dacă avem școlile, grădinițele și căminele culturale vechi, care nu sunt funcționale, să transformăm câte o sală sau o clădire în capelă. Așa poate nici jumătate nu ar fi costat. Probabil ei vor să facă biserică și apoi să o dea în administrarea bisericii, cam așa pare. Eu am vrut să adun bani mai mulți pentru proiecte mai mari. Urmaresc atent tot ce se întâmplă în consiliul local, ilegalitățile care se întâmplă. Sunt hotărâri de consiliu local la limita sau în afara legii, dar nu le contestă nimeni”.

În ce privește o posibilă nouă candidatură la primărie, pentru alegerile din 2020, Sabo a spus că și-ar dori acest lucru, dar că nu depinde de el. „Eu fac parte dintr-un partid, trebuie să trecem prin anumite proceduri. Azi la PNL Gherla sunt trei persoane care și-ar dori să candideze. Urmează competiția internă, votul din biroul local. Mă gândesc și îmi doresc o candidatură”.

În 2016, Marius Sabo, aflat la primul mandat, a pierdut alegerile locale. S-a clasat al treilea, după numărul de voturi primite.

 1. Ioan Neselean (PSD) – 2.825 voturi (34.19%)
 2. Vlad Bărbos (PMP) – 2.499 voturi  (30.25%)
 3. Marius Sabo (PNL) – 2.229 voturi (26.98%)

La aceleași alegeri, Sabo a câștigat un mandat de consilier local din partea PNL, dar a renunțat la acesta în 2018 pentru postul de director la Centrul Agro Transilvania.

sus(43)jos(94)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

6 comentarii

 1. Hai ca tot asa distrus era orasul ca si acuma si pe vremea lui Sabo. Baiat bun Sabo ( ca om ) dar paralel cu administrarea unui oras, comunicarea si necesitatile primordiale ale cetatenilor. Cum sa nu pierzi primaria in conditiile astea ? A fost taxat dupa cum i-a tratat.

  Si sa nu uitam ca impreuna cu Nasalean mergea la b***...!!

  sus(57)sus(11)
 2. Ai administrat asa de bine banii incat primul lucru a fost sa-ti cumperi un Duster nou nout. Apoi sa nu uitam de afacerea cu noua echipa de fotbal armenopolis in detrimentul Olimpiei Gherla. E drept, orasul arata putin mai curat ca acum si poate cu mai putine gropi. Acum am ajuns ca pe vremea lui mustaciosul, gropi peste gropi, mizerie si praf cat cuprinde si nesimtire maxima la primarie. Sa ne fereasca Dumnezeu de un primar ca si ultimii 3 pe care i-a avut orasul, toti 3 ati fost niste incompetenti.

  sus(38)sus(55)
 3. Pai în mandatul tău Dorele nu s-au cheltuit banii aiurea pentru că ai avut consilieri deștepți :Cacani,Adilă și alte minți luminate care au știut cum să managerieze banii.Vai și amar de capul vostru 😡😡

  sus(37)sus(3)
 4. Pe cand o doamna primar la Gherla?

  sus(7)sus(34)
 5. Nu vreau sa fiu misocondra,dar ne-am cam lamurit de competenta domnilor din oras!

  sus(10)sus(50)
 6. Misandra-dex femeie care uraste barbatii......este atat de nefolosit acest cuvant pentru ca se stie ca femeile iubesc barbatii....Asadar nu midocondra....imi cer scuze.....

  sus(5)sus(26)

Lasă un răspuns