taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
radio studio microfon

Fostul primar Ovidiu Drăgan la momentul sincerității: „Am pierdut alegerile pentru că m-am rupt de oameni” – înregistrare

Ovidiu Drăgan, fost primar la Gherla între 2004-2012, în prezent proaspăt director la Compania de Apă Someș SA – sucursala Gherla, a povestit într-o emisiune difuzată la radio despre preocupările sale în noua funcție, dar și despre experiența avută ca primar și învățămintele trase după ce a pierdut fotoliul de edil șef.

Drăgan a fost joi invitatul Ioanei Jeler de la Radio Fir la o emisiune în care s-a discutat despre noua funcție, despre intențiile actuale și despre evoluțiile pe plan profesional din ultimii ani.

Fostul primar a împărtășit gânduri legate de experiența avută în cei 8 ani de mandat ca primar și despre concluziile trase. „La vot vin oameni și eu cred că nu am făcut suficient pentru ei. Undeva, atunci în 2011-2012, m-am rupt puțin de ei, poate m-am adâncit prea tare în proiectele pentru oraș pe care le aveam în minte. Am rupt legătura cu oamenii de pe stradă și cred că ei au simțit asta. N-am fost eu suficient de abil, mă credeam așa, dar nu am fost. Oamenii m-au taxat și am pierdut atunci alegerile. Au fost alegeri foarte dure, dintr-un singur tur, am concurat împotriva USL, care la acea vreme dărâmaseră un guvern, am purtat stigmatul tăierilor de pensii și salarii. Poate aș fi reușit să trec peste astea dacă rămâneam lângă oameni, așa cum am fost aproape 7 din cei 8 ani ca primar. În ultimul an de mandat credeam că oamenii vor aprecia extraordinar acele proiecte. M-am rupt de ei și cu siguranță, n-aș mai repeta aceeași greșeală”, a spus Drăgan. „Nu m-am supărat pe nimeni, am luat lucrurile așa cum sunt, am analizat, am tras linie, acum nu știu dacă concluziile vor fi utile pentru viitor sau doar pentru memorie, o să vedem. Chiar m-a ajutat această pierdere.”

Ovidiu Drăgan se simte în continuare preocupat de problemele din oraș. „Lucrurile trebuie făcute astfel încât cetățeanul să fie pe primul loc. Sunt oameni care și azi îmi spun că nu m-au votat, dar că își aduc aminte de ce am făcut în oraș. Sunt oameni pe care i-am supărat sau nu am putut să-i mulțumesc. Îmi cer iertare de la ei, dacă nu am făcut-o până acum. Toți discuta despre oraș, despre ce am putea face, este un lucru care mă bucură, mă opresc pe stradă pentru a discuta. Cred că oamenii mă percep că pe un om implicat în viața comunității și de la care așteaptă multe lucruri, sper că așteptările să nu le fie în zadar”.

Fostul primar spune că i s-au imputat lucruri pe care nu le-a făcut. „Dar acele lucruri nu sunt făcute nici azi. Atunci mă întreb, oare de ce, chiar nu se puteau face sau aveam dreptate la vremea respectivă, că sunt dificil de făcut?”

Gherla – oraș dormitor

În ce privește felul în care sunt rezolvate azi problemele orașului, Drăgan spune că la Gherla nu se simte administrația care are în spate un guvern.

„Pe vremea mea a fost la fel, am avut susținere, au fost finanțate anumite proiecte. Umblam, mă zbăteam, îl cunoșteam și îl respectam pe cel care trebuia să decidă. Azi nu știu ce se întâmplă, aș fi vrut să văd o mai mare infuzie de capital către un primar de aceeași culoare ca și guvernul. Bine ar fi să ai proiecte pentru care să ceri susținere, să ai în primul rând o viziune. Proiectele trebuie discutate cu decidenții, care astăzi nu mai vin la noi. E ca într-o casă, dacă mergi o dată și nu-ți place, nu te mai duci.”

Gherla, încotro?

„Cum văd Gherla azi? Mi se pare că încet-încet devenim un oraș dormitor. Nu vreau să fiu rău, dar la ora 6 dimineață, când ieșeam în stradă și așteptam microbuzul, forfota se îndrepta într-o singură direcție, spre Cluj. Simt un gust amar”.

Insă fostul edil este convins că lucrurile se pot schimba. „Oamenii trebuie să aleagă oameni care pot să îi reprezinte în comunitate”, a mai spus Drăgan în emisiune.

audio – înregistrarea emisiunii de la Radio Fir Dej

sus(87)jos(19)

8 comentarii

 1. Fosta mafie locala isi pregateste terenul pentru revenire. Nu ca azi nu ar face troc cu conducerea locala. Daca acuma ii furtuna in orase deaici incolo va fi uragan.

  sus(41)sus(70)
 2. "M-am rupt de ei și cu siguranță, n-aș mai repeta aceeași greșeală”
  Pai normal ca nu, ca acuma daca te plimbi cu BMW X5 de la ala de ti-o facut strazile si gradinita si lacul si etc
  te ascund. Plus ca lumea nu mai e asa proasta. Nu va saturati

  sus(46)sus(98)
  • ... e de preferat un primar care face mult pentru noi, ceva şi pentru el... decât unu care nu face nimic, cheltuind aceeaşi bani pe ***...

   ( corect era: nu toată lumea e proastă!...)

   sus(41)sus(23)
   • O mica rectificare ar fi: ..e de preferat un primar modest unul care face totul pentru noi, oferind respect pentru cei care i-au incredintat voturile lor, si nu unul care face pentru el si ai lui pana la ultimul.Numai ca nu cred ca exista asa ceva deoarece cel care nu are vrea, iar cel care are vrea mai mult :(

    sus(15)sus(17)
    • ...m'da... mai bine tânăr,frumos,bogat şi sănătos... decât bătrân, urât, sărac şi bolnav... да да... da de Boc ce zîci?...

     sus(13)sus(10)
     • Consider ca nu putem face comparatie intre Gherla si Cluj. Precum nu putem compara un primar precum Boc cu oricare altul.Ceea ce a facut el este recunoscut la nivel national. A pus Clujul pe harta. Pe cand Gherla a ramas la fel indiferent de culoarea sau primarul ales in ultimii 28 de anii.Ba mai mult devine tot mai trista,nostalgica si plina de maidanezi.Doar primarii au devenit mai veseli mai bogati si aratosi datorita bugetelor locale :)

      sus(12)sus(9)
 3. baaaa...*** care comentati....lasa sa se plimbe cu ce vrea pixu lui daca face strazi ..gradinite si alte investitii ....ca astia care sunt acuma se plimba cu mai multe masini si nu au facut nimic in Gherla.....sunteti prosti sau analfabeti ca cei care guverneaza de dati astfel de raspunsuri....***.!!!

  sus(85)sus(19)
 4. Cu tot respectul dar nu se poate compara Dragan si Szabo (la ce investitii si proiecte au facut ei pentru oras) cu actualul primar, cu care orasul arata de parca nici nu ar avea primar. La fel cum nu poti compara guvernul Ciolos cu guvernul actual Dragnea-Dancila, sau si-au schimbat inca o data guvernul intre timp? Nu stiu ca nu ma uit la stiri.

  sus(35)sus(8)

Lasă un răspuns