taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
anvelope

Folosind anvelope vechi, soferii se supun unor riscuri fatale!

Soferii care merg cu masina echipata cu cauciucuri uzate se expun unor riscuri enorme. Totusi trebuie sa cunoastem faptul ca nu doar acele anvelope care sunt uzate excesiv si au profilul de 1 mm sau chiar mai mic ci si in cazul in care o anvelopa are un profil mare, de 6-7 mm, fiind practic ca noua, daca este produsa cu multi ani in urma poate sa fie la fel de periculoasa deoarece cauciucul imbatraneste chiar si atunci cand este depozitat undeva, intr-un garaj, o pivnita sau, mai rau, pe balcon, in soare.

Comportamentul unor soferi e absolut inspaimantator avand impresia ca daca si-au cumparat un set de anvelope noi zece ani de zile au liniste, cand termenul de utilizare recomandat de producatori este de cinci ani. Un alt aspect ingrijorator este acela ca o parte din soferi cred ca daca tin masina in garaj timp de mai multe luni de zile cred ca anvelopele sunt ca si noi atunci cand se decid sa faca o calatorie. Astfel trebuie ca soferii sa verifice presiunea anvelopelor atunci cand procedeaza in acel mod. Vizual poate parea ca rotile au suficient aer, dar o presiune mai mica cu 0.2 – 0.3 bar este insesizabila vizual, iar in mers pot interveni o serie de probleme, de la lipsa aderentei, cresterea cosnumului de carburant si pana la dezumflarea complete a rotii care poate duce fie la taierea cauciucului fie la iesirea in décor a masinii din lipsa de aderenta.

Potrivit sfaturilor oferite de echipa www.vanzarianvelope.net cel mai sigur este sa se faca inspectia rotilor in cadrul unei vulcanizari specializate. O alta modalitate, mai putin profesionala, dar totusi utila, ar fi verificarea presiunii din roti cu ajutorul manomentrului pe care il putem gasi in majoritatea benzinariilor.

In Romania, majoritatea soferilor cumpara ce e mai ieftin. Astfel acestia pot gasi o anvelopa de la o marca renumita la un pret foarte avantajos la prima impresie. Daca insa se verifica anul de productie al acelei anvelope poate sa constate ca anvelopa are deja o vechime de 3-4 ani de zile. In aceasta situatie, chiar daca profilul e maxim, este foarte probabil ca performantele oferite sa fie din cele mai scazute. Asta si pentru ca anvelopa nefiind folosite deloc s-a intarit mai mult decat o anvelopa care a rulat, elasticitatea fiind pierduta. Multi soferi vor spune ca ei circula cu viteza mica si nu are ce sa li se intample daca folosesc cauciucuri uzate sau cu o vechime mare. Tot de la membrii echipei www.vanzarianvelope.net aflam ca o explozie la o viteza de doar 50-60 km/h poate fi fatala. Asadar nu trebuie sa rulezi pe autostrada cu 130 de km/h pentru a te expune riscului accidentelor cand folosesti pneuri uzate.
Desigur ca este de preferat ca pagubele sa fie doar de ordin tehnic, fara leziuni umane, dar si acestea pot fi foarte costisitoare. Pagubele produse de e explozia la una din anvelopele masinii pot fi de la suspensie, directie pana la pagube ale aripii masinii. Toate acestea implica niste costuri ridicate care nu echivaleaza cu lipsa cumpararii unor anvelope auto de calitate.

Soferilor care au nevoie de anvelope 245 40 r18 trebuie sa stie ca pe site-ul www.vanzarianvelope.net, in luna februarie se fac reduceri in mod regulat. Nu doar la dimensiunea 245 40 R18 sunt oferte, ci si la dimensiuni R16, R17 si R15 Cargo.

sus(5)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Sa fie oare un pic de reclama ascunsa la www.vanzarianvelope.net ?

    sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns