taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
gherla finante

Fiscul a redus dobanzile de intarziere la plata taxelor si impozitelor. Alte modificari fiscale

Agentii economici vor plati dobanzi reduse daca platesc cu cu intarziere obligatiile catre stat, in urma modificarii codului fiscal. De asemenea, au aparut noutati legate de modalitatea de poprire a conturilor bancare, iar declaratia 101 nu mai este obligatoriu vizata de un expert contabil.

Conform Yahoo News, cateva din modificarile aparute:

1.S-a modificat articolul 49 din Codul de procedură fiscală, care enumeră mijloacele de probă. Ca urmare, autoritățile fiscale pot utiliza ca mijloace de probă orice element ce dovedește constatarea unei stări fiscale, inclusiv datele stocate pe servere și în mediul online, însă pot fi utilizate și înregistrări audio-video.

2.Scad dobânzile de întârzierea la plata taxelor și a impozitelor: de la 0,4% la 0,3%, pentru fiecare zi de întârziere. De asemenea, dacă un contribuabil a achitat impozite și taxe în baza unui act administrativ fiscal, iar ulterior s-a demonstrat că actul respectiv a fost eronat și s-a anulat, atunci contribuabilul are dreptul la dobânzi de întârziere de la data plății sumelor solicitate prin actul administrativ fiscal și până la data restituirii sau compensării sumelor, explică jurnaliștii de la hotnews.ro.

3.Procedură nouă de poprire a conturilor bancare: aceasta se poate face doar după 30 de zile de la emiterea somației, fata de situatia actuala, cand intai se blocheaza conturile si apoi se emit somațiile.
 
4. Nu mai este obligatorie certificarea declarației anuale de impozit pe profit 101 și se permite certificarea opțională a declarațiilor depuse de contribuabil la ANAF.

5.Se introduce acciza pentru bijuteriile din platină sau cele din platina, combinate cu aur. Verighetele sunt exceptate, ca și până acum, de la accizare.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns