taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
deal releu antena telefonie mobila gherla

Firmele de telefonie mobilă controlate la acoperirea cu semnal – una dintre ele a primit o amendă uriașă

Cel puțin 98% ar trebui să fie acoperirea cu servicii de voce a companiilor de telefonie mobilă din România. În urma unui control a rezultat că niciuna dintre ele nu atinge această valoare.

În prima jumătate a anului 2018, Autoritatea Națională Pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a derulat o amplă campanie de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce, în cadrul căreia s-au efectuat măsurători în 12.786 de localități locuite de peste 19,8 milioane de locuitori din totalul de 20,1 milioane.

“Campania de măsurători a ANCOM s-a derulat pentru a verifica în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligația de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României, obligație asumată prin licențe. Rezultatele campaniei de măsurători privind acoperirea cu servicii de voce sunt următoarele: Orange România – 97.56% din populație, Telekom România Mobile Communications – 96.8% din populație și Vodafone România – 97.80% din populație. Pentru că niciunul dintre operatorii de telefonie mobilă nu a atins valoarea stabilită prin licențe și țînând cont de gradul de îndeplinire a obligației, ANCOM a sancționat contraventional Orange România și Vodafone România cu avertisment, iar Telekom România Mobile Communications a primit o amendă de 500.000 de lei”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Campania de măsurători

Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raport dintre suma populației acoperite și suma populației măsurate. Pentru fiecare localitate, populația acoperită a fost calculată ca raportul dintre numărul de clustere în care valorile parametrilor măsurați sunt mai mari decât valorile minime impuse în licențe și numărul total de clustere măsurate, înmulțit cu populația localității respective. Suma populației măsurate este calculată prin însumarea populației din localitățile în care s-au efectuat măsurători.

Obligațiile de acoperire cu servicii de voce

Obligația de a acoperi cu servicii de voce zone locuite de cel puțin 98% din populația României, prin intermediul rețelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, este prevăzută în licențele de utilizare a spectrului radio ale celor trei operatori care dețineau deja rețele 2G sau 3G în benzile de 900 MHz și 1800 MHz la momentul desfășurării licitației. Aceste licențe au fost acordate în cadrul licitației de spectru din anul 2012.

Pentru operatorii care dețineau rețele 3G doar în bandă de 2100 MHz, cum este cazul RCS & RDS, acesta are aceeași obligație, dar cu termen de realizare până la dată de 5 aprilie 2019.

foto: arhiva

sus(16)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns