alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej

campanie ghiozdan copii gherla

Final de campanie „Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”

Peste 60 de copii au primit, în urma campaniei „Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”, câte un ghiozdan echipat pentru ca începutul de an școlar să-i găsească pregătiți pe cei care din cauza sărăciei nu au prea multe motive de bucurie.

În sprijinul acestei campanii au venit numeroși credincioși din Gherla, dar și din alte orașe, și societăți comerciale care fie prin donații în bani, fie prin ghiozdane echipate, au devenit îngeri păzitori pentru copiii vulnerabili.

În urma acestei campanii, au beneficiat de ghiozdane echipate, din cei 90 de asistați, cei 60 de școlari, atât din ciclurile primar și gimnazial, cât și din cel liceal.

În fiecare ghiozdan școlarii au putut găsi o carte de rugăciuni, caiete de matematică și limba română, caiete tip I si II, caiete de geografie, caiete de biologie, caiete de muzică, bloc pentru desen, acuarele, pensule, un penar echipat.
Donațiile au totalizat suma de 3900, plus 10 ghiozdane complet utilate.

15 elevi de ciclu primar, din cei menționați, vor beneficia, prin Proiectul socio-educativ Sfântul Stelian, în tot cursul anului școlar, de o masă caldă, la ieșirea de la școală, și de suport educațional.

Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla a transmis mulțumiri din inimă tuturor sponsorilor, donatorilor și oamenilor de bine implicați în această campanie filantropică.

Prin derularea acestei campanii se dorește a se atrage atenția asupra situației copiilor care din cauza lipsurilor materiale și a problemelor de acasă nu frecventează școala și, în cele din urmă, o abandonează.

campanie ghiozdan copii gherla campanie ghiozdan copii gherla

Pe lângă această campanie, biroul de asistență socială al Protopopiatului Ortodox Gherla și filiala Gherla, a Asociației Filantropia Ortodoxă, derulează numeroase proiecte care îi are în vedere pe cei aproximativ 90 de copilași asistați, de diferite vârste.

Rolul Bisericii, a școlii și a societății civile este acela de a suplini lipsurile deopotrivă materiale și spirituale ale acestor copii și să conjugăm eforturile noastre în vederea educării lor, conștienți fiind că „lipsa educației naște monștri”.

Multumim tuturor acelora cărora le pasă și care ne-au sprijinit in demersurile noastre, aducând prin gestul lor o rază de lumină pe fețele copiilor!

Delia Păsculescu
Asitent social în cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla

sus(11)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns