taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
platforma online

Filme deocheate pe o platformă cu lecții online la un liceu din Cluj, poliția a intrat pe fir

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați pe 17 martie, în scris, de către reprezentanții unui liceu din municipiul Cluj-Napoca cu privire la faptul că pe durata orelor online mai multe persoane intră pe platformă, fără a avea acest drept.

Faptele sesizate fac acum obiectul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvâșirii infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Potrivit știriedecluj.ro, o mamă a reclamat faptul că încă din toamna trecută, pe platforma Adservio, unde învață fiica sa, intră online persoane necunoscute, care înjură, fac gălăgie, pun muzică și difuzează filme deochiate.

Părinții copiilor sunt revoltați și spun că deși au sesizat situația, nu s-a luat nicio măsură. Pe 19 martie au intenția de a protesta în fața liceului Romul Ladea din Cluj-Napoca. Ei vor să facă plângere comună, după care vor să meargă la sediul DIICOT, să depună plângeri individuale.

Cel mai probabil, unul dintre elevi a dat mai departe datele de logare pe platformă altor persoane, care au început să-și facă de cap. Poliția este acum pe urmele lor.

Referitor la apariția în mass-media a unor informații cu privire la accesarea, în mod nerecunoscut, a platformei unității de învățământ preuniversitar a Liceului de Arte Plastice Romul Ladea, Cluj-Napoca

Situația a fost comentată și de Inspectoratul Școlar Cluj. „ Săptămâna trecută, în cadrul unei audiențe solicitate de către părintele unei eleve din clasa a VII-a, de la Liceul de Arte Plastice Romul Ladea Cluj-Napoca, am fost informați că, în repetate rânduri, pe conturile platformei educaționale online, de la nivelul unității de învățământ, intră persoane necunoscute care deranjează orele și transmit conținuturi neadecvate. Am luat imediat legătura cu conducerea unității de învățământ și le-am solicitat să depună o plângere la Poliție, pentru ca reprezentanții platformei educaționale online să poată oferi informații cu privire la acele conturi atribuite școlii de pe care intră persoane necunoscute. În acest moment este în curs o cercetare a instituțiilor abilitate, pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de această infracțiune,” a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al ISJ Cluj.

sus(1)jos(5)

Lasă un răspuns