ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
locuri de munca angajare gherla fabrica umerase ch industrial gestionar electrician
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
escape gherla restaurant angajare ospatar bucatar curatenie dej cluj
1993 liceul ana ipatescu gherla elevi

Filmare din 1993 de la liceul Ana Ipătescu Gherla, ce dorințe și profesori preferați aveau elevii – VIDEO

Echipa „televiziunii” locale Coax TV a realizat începând din anul 1993 o serie de reportaje în Gherla, la unități de învățământ, instituții publice, la evenimentele care aveau loc la acea vreme. 

A fost practic prima televiziune locală din istoria orașului, care a funcționat câțiva ani, prin programele transmise pe canalul dedidcat, în rețeaua de cablu.

În decembrie 1993, echipa de filmare, formată din reporterul Silvestru Moscaliuc și cameramanul Vasile Rusu, a ajuns cu microfonul și aparatul de filmat la liceul Ana Ipătescu.

Aici a fost primită de directorul Ioan Farcaș, care a vorbit despre istoria școlii, despre succesele înregistrate de elevi, dar și despre problemele cu care se confrunta școala în acei ani. În 1993, școala avea 2144 de elevi, 74 de clase și 100 de învățători și profesori.

Între problemele menționate de directorul unității, căldura în sălile de clasă și spațiile insuficiente.

Reporterii au filmat pe rând prin sălile de clasă, în laboaratoarele de fizică, chimie, limba română, biologie. Aici au stat de vorbă cu elevii, care au fost întrebați despre relația cu profesorii, despre profesorii preferați, despre propunerile lor pentru o școală cât mai plăcută. La ultimul capitol, mulți elevi au răspuns că și-ar dori, la sfârșit de săptămână, o discotecă în incinta școlii. Propunerea lor a ajuns și la director, care a menționat că spațiile insuficiente nu permit un astfel de eveniment, dar că pe viitor, sugestia va fi luat în considerare.

Reportajul de la liceul Ana Ipătescu a fost transmis la vremea respectivă pe canalul local al firmei de cablu. Un alt material, realizat la liceul Petru Maior, a fost difuzat în aceeași perioadă.

Imaginile de arhivă denotă faptul că, dintre elevii din 1993, o parte sunt astăzi chiar ei cadre didactice la școlile și liceele din oraș, alături de profesorii longevivi care i-au educat.

video în continuare

vezi pe același subiect

La liceul Petru Maior, cu elevii și profesorii, în urmă cu aproape 30 de ani – VIDEO

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns