taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
copii ziua polonia gherla

Film și muzică de Ziua Culturii Poloneze

Municipiul Gherla intră încet în rândul oraşelor din ţară care marchează evenimentele culturale mai deosebite ale popoarelor europene. În premieră  în localitatea de pe Someşul  Mic a avut loc Ziua Culturii Poloneze. Cu acest prilej a sosit în oraş coordonatorul de programe al  Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză din Cluj-Napoca,  Ioana Diaconu Mureşan.

În cursul dimineții de luni, oaspetele s-a întâlnit cu elevii claselor a II-a de la Şcoala Gimnazială nr. 1, la sediul Adventure Academy. Copiii au avut parte de poveşti, poezii şi cântece poloneze, gazdele fiind interesate să afle cât mai multe noutăţi  despre arta şi cultura poporului de la Marea Baltică.

foto: Facebook / Adventure Academy

A fost o întâlnire interesantă şi deosebit de atractivă. Atât cadrele didactice, cât şi elevii au manifestat curiozitate şi interes faţă de tematica  abordată.

După-amiază, manifestările au continuat la cinematograful din centrul municipiului, unde a fosat proiectat filmul de producţie poloneză „Cold War” (Războiul  Rece), un film de Pawel Pawlikowski, primit cu multă căldură de publicul prezent în sală. 

Ziua Culturii Poloneze de la Gherla a fost organizată de Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză  Cluj-Napoca şi  Asociaţia „Adventure Academy”, tot mai implicată în derularea unor iniţiative cultural-artistice şi turistice.

Szekely  Csaba

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns