taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
varstnici ajutor

Fiecare gest contează! Fondul pentru Vârstnici îi sprijină acum pe seniorii din mai multe localități din județul Cluj

În contextul izolării sociale determinate de pandemie, seniorii din mai multe localități din județul Cluj – Gherla și localitățile limitrofe, Dej, Bonțida, Răscruci, Ceaba, Diviciori Mici și altele, beneficiari ai Asociației „Oastea Domnului” Gherla, primesc ajutor prin Fondul pentru Vârstnici al Fundației Regale Margareta a României. Izolarea socială înseamnă pentru aceștia singurătate și lipsa accesului la servicii, ei având nevoie de diverse tipuri de ajutor pentru a face față noilor provocări.

varstnici ajutor

Persoanele în vârstă sunt o categorie vulnerabilă și tot ei au mobilitatea cea mai redusă. Nu în ultimul rând, vârstnicii au cea mai scăzută rată de accesare a internetului și experiență în utilizarea tehnologiei în general, ceea ce le face dificilă posibilitatea de a face cumpărături online. De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoțional, vârstnicii au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a trece cu bine peste această criză neașteptată.

varstnici ajutor

În această perioadă, Asociația „Oastea Domnului” Gherla oferă sprijin unui număr de 177 de persoane vârstnice din mai multe localități din jud. Cluj (Gherla și localitățile limitrofe, Dej, Bonțida, Răscruci, Ceaba, Diviciori Mici și altele) , asigurând acestor oameni pachete alimentare, produse de igienă , sprijin emotional și socializare la telefon, susținere posibilă prin finanțarea primită din partea Fundația Regală Margareta a României

Mulți dintre vârstnici primesc sprijin moral și material din partea familiei sau a persoanelor din cercul lor social. Alții însă sunt nevoiți să iasă din casă pentru a-și procura alimente, medicamente și bunuri de strict necesitate, iar unii sunt pur și simplu nedeplasabili, ori suferă depresii în singurătate. În special pentru aceste categorii de oameni a fost creat Fondul pentru Vârstnici, un proiect al Fundației Regală Margareta a României și finanțat de Fundația Orange România.

Despre Asociația „Oastea Domnului” Gherla

Asociația „Oastea Domnului” Gherla înființată în 2004 are ca misiune principală sprijinirea persoanelor afectate de sărăcie și pe toți cei care, indiferent de conjunctură au ajuns la periferia societății. În cadrul proiectelor își dorește  să-și aducă contribuția la îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor vârstnice nevoiașe din mai multe localități din județul Cluj, dar și ale familiilor afectate de sărăcie în special din Municipiul Gherla și împrejurimi. În plus, tot prin proiectele derulate se dorește sprijinirea persoanelor private de libertate ca să se reintegreze în societate, iar un proiect aparte este cel care vizează educarea copiilor în spiritul moralei creștine.

În ceea ce privește ajutorul vârstnicilor, în cadrul proiectului  „Adoptă un bunic”, peste 280 de vârstnici au fost ajutați lunar cu un pachet alimentar și ocazional cu evenimente de socializare, excursii, donații pentru plata utilităților, medicamente, produse de igienă, mici cadouri cu ocazia zilei de naștere și multe altele, toate acestea în ultimii 16 ani.

Despre Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Încă din anul 1993, Fundația a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să combat izolarea și singurătatea și să ajute la creșterea calității vieții acestora, precum Fondul Special pentru Bătrâni, Seniorii Noștri, Clubul Seniorilor, Niciodată Singur, Campania Flori pentru Suflet, Telefonul Vârstnicului, Centrele Generații. Astfel, peste 180.000 de persoane vârstnice au primit sprijin din partea Fundației de-a lungul timpului. Informații pe www.frmr.ro

sus(15)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns