taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
club bar fete

Fete trimise să producă plăceri la cluburi în Tenerife-Spania și în Anglia, firele au dus la Cluj, cum lucrau peștii – VIDEO

O acțiune simultană în România și Spania, cu 16 percheziții în judeţele Cluj, în Turda și comuna Mihai Viteazu, în Mureş, Argeş, Dolj, Suceava, Dâmboviţa, Giurgiu şi 6 în Spania — în Tenerife şi Madrid, a avut loc pe 2 februarie 2021.

politie spania

Cu ocazia perchezițiilor efectuate în România au fost ridicate 31 de telefoane mobile, 4 laptopuri, 78 de înscrisuri cu valoare probatorie, un hard extern și o tabletă.

politie spania

În urma activităților desfășurate pe teritoriul spaniol, a fost ridicată suma de 17.620 euro, 15 telefoane mobile, 9 ceasuri de lux, 3 laptopuri, bijuterii și înscrisuri.

De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurător pe două autoturisme.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliile a doi bărbați de 32 și 48 de ani, din municipiul Turda, dar și la locuințele a altor nouă persoane, cu vârste cuprinse între 26-45 de ani, de pe raza județelor menționate.

La percheziţiile din data de 2 februarie 2021 din România au participat poliţişti din cadrul IPJ Argeş – Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Câmpulung Biroul de Investigații Criminale, IPJ Dolj Poliţia Segarcea, IPJ Giurgiu – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale, IPJ Mureş – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Biroul de Investigaţii Criminale și doi lucrători de poliţie din cadrul Policia Nacional din Spania.

politie spania

La perchezitiile din Spania a participat un lucrător de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Turda.

Acţiunea a fost efectuată într-un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, împreună cu Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Turda, în colaborare cu Parchetul din Santa Cruz de Tenerife şi Policia Nacional din Spania, în cadrul operatiunii comune „TEAN”, cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Inteme de la Madrid şi EUROJUST, care a facilitat executarea ordinelor europene de anchetă de către autorităţile spaniole.

video în continuare

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că un bărbat de 48 de ani, din Turda, ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-și modifice declarațiile în fața organelor de cercetare penală.

La data de 2 februarie, polițiștii au reținut pentru o perioadă de 24 de ore bărbatul de 48 de ani, din Turda, alături de un bărbat de 39 de ani din județul Dâmbovița și o tânără de 26 de ani din județul Mureș, alte două persoane, respectiv un bărbat de 32 de ani din Turda și un tânăr de 27 de ani, din județul Argeș, aflându-se sub efectul unei măsuri preventive privative de libertate în alte cauze.

La data de 3 februarie, aceștia au fost prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Turda, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda efectuează acum cercetări în acest caz faţă de 11 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă simplă şi proxenetism prin constrângere.

Din probele administrate în cauză a reieşit presupunerea rezonabilă că în perioada 2017-2021, pe teritoriul Spaniei, în special în Tenerife, pe teritoriul Marii Britanii, în Londra şi pe teritoriul Germaniei, mai multe persoane din România, printre care şi din Turda, au inițiat o activitate de proxenetism, determinând mai multe tinere de pe raza localităţilor Turda, Câmpia Turzii și de pe raza altor localităţi din ţară, să practice prostituţia în beneficiul acestora şi înlesnind această activitate.

Determinarea victimelor s-a realizat pe fondul vulnerabilitătilor acestora, prin utilizarea metodei loverboy, menită a asigura o dependenţă emoţională faţă de suspecţi şi pe fondul unui control exercitat faţă de victime, caracterizat în cazul unora de violentă psihică şi fizică repetată.

În Tenerife, tinerele erau plasate să practice prostitutia „la stradă” şi în cluburi. La stradă, tinerele erau supravegheate de suspecţi, cărora trebuia să le trimită mesaje când acestea aveau clienţi, unde se duceau cu clientul, cât timp stăteau şi suma de bani pe care o primeau de la aceştia. În Tenerife, în sudul insulei, unul dintre suspecţi controla prostituția stradală, solicitând o taxă săptămânală pentru a permite practicarea prostituției în zona respectivă.

Tinerele erau plasate şi în cluburi pentru a practica prostituţia în favoarea celor care le controlau, în baza unei înţelegeri avute de către aceştia cu cei care deţineau/controlau cluburile, stabilindu-se că banii obţinuţi se împart în mod egal, 50% luând cel care o controla pe tânără, iar 50% cel care deţinea/controla clubul.

În Londra, suspecţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către victime prin punerea la dispoziţie a locaţiilor în care se prestau servicii sexuale contra cost, prin stabilirea tarifului pentru prestarea de servicii scxuale, prin plata şi publicarea anunţurilor pe site-urile destinate servicillor sexuale şi preluarea apelurilor telefonice efectuate de clienți, obţinând sumele de bani încasate de victime în urma practicării prostituţiei.

În cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi influenţarea declaraţiilor.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţille prevăzute de Codul de procedură penală, precurn şi de prezumţia de nevinovăţie.

Șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, a declarat vineri la o conferință de presă că știa de mult timp despre acest caz și că Poliția Română a fost cea care a alertat Poliția spaniolă despre ceea ce se întâmplă.

video în continuare

video Clujust

foto principală: arhiva

sus(28)jos(4)

Lasă un răspuns