taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant
fete noapte trotuar sosea

Fete de la țară racolate și trimise la prostituție în Marea Britanie, percheziții în România

Marți dimineața s-a acționat simultan pe teritoriul României și al Marii Britanii, prin efectuarea, în paralel, a 11 percheziții domiciliare, dintre care cinci pe teritoriul României, în județele Giurgiu, Ilfov și Constanța și șase percheziții în Marea Britanie, în localitățile Londra, Newcastle, Stoke-on-Trent și Norwich.

Timp de aproape un an, polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au investigat activitatea infracțională a membrilor unei grupări organizate, ce avea preocupări pe linia traficului de ființe umane în scopul exploatări sexuale, pe relația România – Marea Britanie.

În România, polițiștii au depistat și au condus la sediul D.I.I.C.O.T. cinci persoane bănuite, iar alte opt au fost reținute de autoritățile britanice.

În urma perchezițiilor de astăzi au fost ridicate importante sume de bani, ce ar proveni din infracțiuni, documente, înscrisuri și telefoane mobile utilizate de membrii grupării în activitatea infracțională.

Pentru sprijinirea efectuării perchezițiilor în Marea Britanie și a investigațiilor, un ofițer român din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane a participat la activități, în această țară.

Perchezițiile domiciliare de pe teritoriul Marii Britanii s-au desfășurat și cu sprijinul EUROPOL, agenția europeană trimițând la fața locului o echipă mobilă care a sprijinit autoritățile britanice, și prin care s-a efectuat un schimb constant de informații.

La sediul EUROJUST a funcționat o celulă operativă formată din reprezentanții statelor semnatare ale Echipei Comune de Anchetă – JIT (JointInvestigation Team), pentru coordonarea activităților din teren și schimbul în timp real de date și informații.

Din investigații a reieșit că membrii grupării ar fi recrutat tinere, cu preponderență din mediul rural, care proveneau din familii destrămate și fără posibilități financiare, cărora le-ar fi promis o viață lipsită de griji. Prin metoda„LOVERBOY”, le-ar fi determinat să le remită banii obținuți pentru a fi păstrate.

Gruparea infracțională era coordonată de doi lideri, concubini, ambii stabiliți în Marea Britanie, iar membrii grupări aveau roluri stabilite de aceștia: șoferi, supraveghetori sau persoane prin intermediul cărora liderii transferau banii obținuți din exploatarea sexuală a tinerelor.

Tinerele ar fi fost exploatate pe teritoriul Marii Britanii, în imobile închiriate de lideri și transportate de aceștia, în vederea întreținerii relațiilor sexuale cu diferiți clienți. Activitățile de transport a tinerelor către adresele clienților erau asigurate de membrii grupării, liderii păstrând aparența desfășurării unor activități legale pe teritoriul Marii Britanii.

Liderii grupării erau responsabili și de crearea profilelor pe site-uri de escorte, de promovarea anunțurilor și de încasarea banilor pe cardurile personale, tinerele nefiind în contact direct cu banii obținuți din exploatarea lor sexuală.

De asemenea, tinerelor li s-ar fi promis că banii vor fi investiți în case și mașini, pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, însă de cele mai multe ori membrii grupării infracțional racolau alte tinere, pe care le-ar fi exploatat sexual și se extindeau în permanență pe teritoriul britanic.

În cauză, membrii grupări sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, aderare la un grup infracțional organizat și spălare de bani.

Eurojust a anunțat pe 15 noiembrie că 17 suspecți au fost arestați în Marea Britanie și unul în România. 16 percheziții au avut loc în UK și patru în România, ocazie cu care s-au găsit bani, mașini de lux și cocaină. Un număr de 29 potențiale victime, cu vârste cuprinse între 20-40 de ani au fost găsite în Londra și duse în locuri sigure.

Doi dintre liderii grupării, reținuți la Londra, sunt cercetași pentru tentativă de omor.

Autoritățile britanice suspectează că grupul organizat s-a format în România în 2013 cu scopul traficului de persoane, exploatare sexuală și spălare de bani. Grupul a recrutat peste 60 de tinere vulnerabile din România, cărora li s-a promis câștiguri în bani și locuri de muncă, dar apoi au fost trimise la prostituție în Londra. Victimele au locuit în casele organizației, au fost amenințate și șantajate. Le-a fost promisă o parte din câștigurile realizare, dar în realitate au primit foarte puțin și astfel au devenit dependente de grupare.

sus(1)jos(12)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns