taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
petru maior liceu gherla absolventi

Festivități la final de an școlar la liceele din Gherla, părinți ținuți la gard din cauza restricțiilor – VIDEO

Elevii claselor a XII-a de la liceele din Gherla au fost vedetele festivităților de sfârșit de an școlar. Spre deosebire de absolvenții de anul trecut,  care nu au avut parte de o sărbătoare asemănătoare din cauza restricțiilor cauzate de pandemia cu Covid-19, generația actuală a fost mai norocoasă din acest punct de vedere. Dar și în acest an s-au impus reguli de participare, respectiv cel mult doi aparținători pe elev, cu condiția vaccinării. Astfel, au fost situații de părinți nemulțumiți, care nu au putut lua parte la sărbătoarea copiilor, iar unii dintre ei eu rămas la poarta școlilor și au putut privit doar de după gard festivitățile.

absolventi parinti festivitate gherla

foto: Ioan Moldovan

Miercuri de la ora 17 a avut festivitatea la Liceul Teoretic Ana Ipătescu. După ora de dirigenție și intonarea Gaudeamus-ului, cele două clase a XII-a au fost felicitate în curtea unității de directorul Corina Iftinca, iar primarul Ovidiu Drăgan le-a transmis cele mai bune urări pentru succes în viață. Șef de promoție a fost eleva Ioana Garbotei din clasa a XII-a B, profilul filologie, care a absolvit cu media 10 toți anii de liceu, o performanță demnă de apreciere. Un discurs a ținut și eleva Andrada Hruban, din clasa a XII-a A, tot cu medie mare.

liceul ana ipatescu absolvire gherla

foto: Facebook

Emoțiile au fost mari la Predarea Cheii liceului către colegii din clasa a XI-a, reprezentați de elevii Mihai Jucan, Rus Vasti și Raul Bene. La final au fost felicitări și îmbrățișări, pe celebra melodie „Ani de liceu”.

Cele două clase a XII-a de la Liceul Tehnologic și-au luat rămas bun de la anii de liceu joi, de la ora 13. Absolvenții au intrat prin culoarul făcut de clasele a XI-a. Au urmat discursurile festive, susținute de directorul Doina Mureșan, primarul Ovidiu Drăgan. O rugăciune de binecuvântare a rostit reprezentantul clerului.

liceul tehnologic gherla absolvire

foto: Facebook

Diriginții au premiat elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură, și din nou, emoții și chiar lacrimi la Predarea Cheii. Șef de promoție a fost eleva Mureșan Raluca Flavia, care a aboslvit cu media 9,44. La final, sărbătoriții și-au aruncat toca în aer, într-o explozie de confetti.

Joi de la ora 17 a avut loc festivitatea la Liceul Teoretic Petru Maior. Elevii celor patru clase a XII-a, profilele matematică-informatică intensiv engleză, științele naturii, științe sociale și filologie au luat partea la ultima oră de dirigenție. Au fost întâmpinați pe platou de clasele a XI-a. Au urmat discursurile directorului Cosmina Forț, al primarului Ovidiu Drăgan, iar preoții au ținut un Te Deum.

petru maior liceu gherla

foto: Ioan Moldovan

”Dragii noștri tineri, în aceste zile toată lumea vă dorește diferite lucruri care pot să vă pară clișee prăfuite sau conformiste. Eu, însă, am o singura urare: Fiți fericiți, dragi absolvenți, și faceți-i fericiți pe toți cei care încă vă slujesc cu devotament! În definitiv, fiecare dintre noi, cu propria lui fericire, contribuie la fericirea lumii!”, a transmis directorul liceului.

Misiunea Predării Cheii a revenit elevului Dragoș Julean din clasa a XII-a, care a înmânat simbolul trecerii generațiilor elevei Rebeca Rus, din clasa a XI-a A. Șefi de promoție: Dragoș Julean, clasa a XII-a A, cu media 10 și Maria Gălățan, clasa a XII-a D, cu media 9,91.

În aplauzele celor prezenți, diriginții claselor a XII-a – Florin Hăran (XII A), Rusu Delia (XII B), Mihaela Kezdi (XII C), Mircea Câmpean (XII D), au nominalizat și premiat elevii cu rezultate bune și foarte bune la învățătură. Au mai fost premiați elevii care s-au remarcat la diverse concursuri – 13 la limba și literatura română, Concursul Poveștile Cangurului – șase elevi, concursul de fizică „Augustin Maior” – trei elevi, șase elevi care au obținut certificatul Cambridge la limba engleză. În urale de bucurie, festivitatea s-a încheiat cu baloane colorate lansate spre cer.

Rămas bun de la anii de liceu și-au luat elevii celor două clase a XII-a, profil uman și real, de la Liceul cu predare în limba maghiară Kemeny Zsigmond, vineri. Ultimul curs, cel de dirigenție, a avut loc de ora 10. A urmat Gaudeamus și Predarea Cheii, cu un moment artistic. Absolvenții au fost felicitați de directorul Pap Attila. Au mai ținut discursuri diriginta clasei a XI-a Kulcsar Melinda și eleva Nagy Hajni.

Festivitatea de premiere a avut loc la biserica armeano-catolică din centrul orașului, moment la care au participat absolvenții și profesorii. Au făcut urări de succes în viață directorul liceului, diriginții Schuller Hajnal, Lukács Erdei Ibolya, primarul Ovidiu Drăgan.

biserica absolvire liceu kemeny zsigmond szamosujvar gherla

foto: Facebook

S-au acordat premii pentru învățătură și pentru activitățile desfășurate – Gardienii Patrimoniului, premii din partea UDMR Cluj, Asociația Cadrelor Didactice Maghiare. Șefi de promoție au fost elevii Juhos Istvan din clasa a XII-a A, cu media 9,99 și Mathe Zsigmond din clasa a XII-a B, cu media 9,94. Festivitatea s-a încheiat cu un moment muzical, susținut chiar de profesori.

Pe absolvenți îi așteaptă acum examenul de bacalaureat. Anul acesta se vor organiza, la fel ca anul trecut, centre de examinare la licee. 4 iunie a fost ultima zi pentru înscrierea candidaților la examen, iar primele probe au loc pe 14 iunie.

sus(13)jos(8)

Lasă un răspuns